Video oglas kao inovativan i drugačiji način oglašavanja koji privlači pozornost na svakom portalu

Video oglas kao inovativan i drugačiji način oglašavanja koji privlači pozornost na svakom portalu

Video oglašavanje sve je češća pojava s kojom se susreće svaka osoba koja koristi internet i pretražuje sadržaj na različitim portalima.

Stalnim unaprjeđenjem, ispitivanjem tržišta i uvođenjem inovacija, kada govorimo o oglašavanju i marketinškim alatima, proizašao je novi vid reklamiranja u obliku video oglasa. Video oglašavanje česta je pojava s kojom se susreće svaka osoba koja koristi internet i pretražuje sadržaj na različitim portalima.

Video oglasi napravljeni su tako da privuku pozornost i pažnju svakog posjetitelja određene web stranice. Osmišljeni su i napravljeni tako da se pojave preko cijelog ekrana ili na većem dijelu stranice, tako da djelomično prekrije sadržaj koji smo došli pročitati ili pogledati. Na taj način ne možemo izbjeći oglas i tek sa našom reakcijom možemo ga prekinuti. Svaki oglas moguće je prekinuti nakon 5 sekundi, kada se u gornjem desnom kutu ekrana pojavi mali znak ''x''.

Kombinacija zvuka i slike garantira najbolje pamćenje sadržaja

Video oglas osigurava najbolje pamćenje zbog toga što prikazuje sliku i zvuk, a upravo kombinacija slike i zvuka garantira najbolje pamćenje sadržaja kod svakog čovjeka.

Svaki marketinški stručnjak savjetovat će Vam da dobro osmislite i iskoristite upravo tih prvih 5 sekundi jer ono može biti dovoljno za odluku da potrošač ostane uz oglas do kraja.

Video oglasi traju najviše do 30 sekundi pa često posjetitelji stranice odgledaju video do kraja, osobito oni koji su ostali zainteresirani za oglas i nakon spomenutih prvih pet sekundi. Takvi oglasi u najkraćem vremenu šalju konciznu i jasnu poruku. Često prenose zanimljive informacije i činjenice kako bi zainteresirali čitatelje.

Zanimljiviji su i drugačiji od dosadašnjih načina oglašavanja, kao što su banneri, pa je to još jedan razlog zašto dobivaju više pažnje od strane potrošača. 

Rasprostranjenost video oglasa

Video oglasi mogu se koristiti na društvenim mrežama, web stranicama i You-Tube-u

Video oglasi imaju veću učinkovitost na portalima sa ozbiljnijim sadržajima, nego što je to primjerice na YouTube-u. Posjetitelji koji pretražuju stranicu YouTube često traže zabavni sadržaj ili slušaju glazbu, pa ih video oglas koji je postavljen između pjesama često ometa i nema pozitivan učinak.

Dokazana uspješnost video oglasa

Istraživanje organizacije Udruge online izdavača došlo je do rezultata koji pokazuju da je 40 posto korisnika koji su pretraživali ozbiljan sadržaj poput vijesti i dnevnih događanja, reagiralo na oglas koji im se prikazao nakon učitavanja stranice. Ustanovljeno je kako dobar dio potrošača mijenja stav o proizvodu koji se oglašavao na ovakav način, naravno u pozitivnom smjeru.

U svemu tome najvažniji element je upravo kvaliteta prikazanog sadržaja. Video oglas se korisniku mora svidjeti i zaintrigirati ga svojom pričom i kreativnošću. Mora se istaknuti u masi oglasa i biti prepoznatljiv. Na taj će način ostati urezan u pamćenje korisnika i imat će najbolji i najučinkovitiji efekt.