Svibanjske manifestacije u Hrvatskoj kao poticaj Vašem poslovanju

Svibanjske manifestacije u Hrvatskoj kao poticaj Vašem poslovanju

Razni sajmovi, paneli i okrugli stolovi itekako mogu pomoći pojedincima u osnivanju posla ili određivanju daljnjeg tijeka poslovanja. Svibanj je mjesec u kojem će neki hrvatski gradovi biti domaćini nekoliko značajnih manifestacija.

S dolaskom pune turističke sezone, dolazi i sve veći broj sajmova koji Vam itekako mogu koristiti, bilo da već vodite vlastiti posao ili Vam je to tek u planu. Upravo sajmovi i različita predavanja mogu biti odličan izvor ideja, a u svibnju ih na području Hrvatske ima nekoliko koji pokrivaju više grana djelovanja i proizvodnje.

Šibenik će tako od 10. do 13. svibnja ugostiti 12. izdanje znanstveno-stručnog simpozija "Peradarski dani 2017". Organizator ovog događanja je Hrvatski veterinarski institut - Centar za peradarstvo, a u Solaris Beach Resortu će okupiti oko 200 sudionika iz desetak različitih zemalja. 28 znanstvenih i stručnih predavanja naglasak će staviti na nova dostignuća i praksu u ovoj grani proizvodnje, s posebnim naglaskom na održivosti i sigurnosti. Sudionici će također imati priliku razgledati novu opremu i proizvode nekih od vodećih tvrtki na ovom području.

Sljedeći na rasporedu događanja je grad Zagreb, koji će od 12. do 13. svibnja biti domaćin prvog izdanja Sajma mladih poljoprivrednika. Mjesto održavanja je Trg Petra Preradovića, a organizira ga Hrvatska Udruga Mladih Poljoprivrednika HUMP. Dvadesetak mladih poljoprivrednika tako će na jednom mjestu posjetiteljima predstaviti svoje proizvode, ali i dati pokoji savjet onima koji se planiraju upustiti u otvaranje vlastitog obrta.

Istog dana, 12. svibnja, kreće i Vinistra, Međunarodna izložba vina i vinarske opreme u Poreču koja će trajati do 14. svibnja. Ovogodišnje izdanje Vinistre kreće nedugo nakon što je švedska Munskankarna, jedna od najvećih vinskih udruga na svijetu, upravo istru proglasila svojom vinskom regijom za 2017. godinu. Upravo je zato ovogodišnja Vinistra značajna u pogledu međunarodne suradnje, ali i predstavljanja utjecaja ovog proizvodnog sektora na turizam na području cijele regije.

Vrbovac je u svibnju domaćin Sajma poljoprivrede, malog gospodarstva i obrta. Održati će se od 12. do 14. svibnja, i očekuje se velik broj izlagača. U organizaciju su ove godine uključene Zagrebačka, Bjelovarsko-bilogorska i Koprivničko-križevačka županija. Uz već tradicionalnu prodajnu i izlagačku manifestaciju, sajam će ove godine imati i edukativni karakter, najavljuju organizatori. Na rasporedu su tako okrugli stolovi i stručni paneli na kojima će se gospodarstvenicima, obrtnicima i vlasnicima poljoprivrednih gospodarstava stručnim predavanjima pokušati pomoći u unapređenju poslovanja.

Druga polovica mjeseca rezervirana je za EkoFjeru 2017, sajam ekoloških proizvoda koji se u Splitu održava 19. i 20. svibnja. Ovogodišnje izdanje biti će popraćeno s dvije paralelne manifestacije - međunarodnom konferencijom "Inovativni sustavi lokalne opskrbe" te nizom događanja u ugostiteljskim objektima u Dioklecijanovoj palači, čiji je cilj povezivanje s ekološkim proizvođačima. Sama EkoFjera održava se na splitskim Prokurativama.

Svaki od ovih događanja može biti jedinstvena prilika za povezivanje s obrtnicima i proizvođačima iz svih dijelova Hrvatske, ali i inozemstva, kao i mjesto na kojem ćete pronaći onu ključnu ideju koja je Vašoj djelatnosti nedostajala.