Promjene i inovacije u digitalnom marketingu

Promjene i inovacije u digitalnom marketingu

Upoznajte četiri nova trenda digitalnog marketinga koji će biti neizostavni u 2018. godini!

Zakoračili smo u 2018. godinu i vrijeme je za nove marketinške trendove koji nas čekaju u idućih 365 dana. Jedno ostaje isto, a to je važnost sadržaja. Bez obzira na sve inovacije i novosti, kada govorimo o mogućnostima u oglašavanju, zainteresirane i ozbiljne kupce, prije svega zanima bogat sadržaj iz kojeg će saznati što više informacija.

Nova generacija potrošača je informirana, zna što želi i uvijek traži više!

Influence marketing

Influenceri su u 2017. godini dostigli svoj vrhunac, a isto se nastavlja i u 2018. godini. Influenceri su poznate osobe čija profesija nije važna, a ističu se zbog čestog pojavljivanja u medijima i društvenim mrežama na kojima preporučaju određeni brend i proizvod te ga reklamiraju govoreći kako ga i oni osobno koriste te na koji način. 

Oni stvaraju povjerenje kod svojih pratitelja, a o brendu pričaju kao treća strana te stvaraju osjećaj objektivnosti i realnosti.

Offline kampanje

Velika se pozornost i posvećenost predala online oglašavanju kao najučinkovitijem oglašavanju, dok se u 2018. godini preporuča određena posvećenost i offline projektima. Povezanost i suradnja digitalnih i offline kampanja povećat će se u 2018. godini.

Odličan primjer su upravo live prijenosi koji su neizostavni kada govorimo o društvenim mrežama Facebook i Instagram. Offline događaji prate se live tako da se sadržaj postavlja na društvene mreže i tako osigurava produljenje samog događanja.

Automatizacija marketinga

Stvorena softverska rješenja omogućuju automatizaciju kada govorimo o rutinskim zadacima kao što su slanje newslettera, upravljanje društvenim mrežama te praćenje ponašanja korisnika. 

Osim šablonskih zadataka, automatizacija uz pomoć novih tehnoloških rješenja omogućuje prilagodbu i individualizaciju sadržaja i poruka ovisno o profilu korisnika. Individualiziran pristup prema korisnicima povećava učinkovitost i lojalnost potrošača. Pravodobna personalizirana poruka ili informacija čini razliku te mogu ojačati vezu između kupca i brenda, a moderne tehnologije i alati omogućuju da se upravo to i ostvari.

Predstavljanje, transparentnost i topliji pristup

Masovno korištenje tehnologija i društvenih mreža stvara otuđenje među ljudima, smanjuje prisnost i druženja uživo. To je jedan od razloga zašto se stvara nov pristup u prodaji putem emocija i predstavljanja osobnosti.

Kako bi ostvarili lojalnost u odnosu sa kupcima, svaki brend otvara se prema svojoj publici i stavlja sve ''karte na stol''. Predstavlja svoje djelatnike i govori o svakodnevnom životu kako bi se kupci poistovjetili sa djelatnicima i vlasnicima određenog brenda.

Načini na koje ostvaruju svoje ideje su blogovi, privatne snimke ''iza scene'', rubrika ''O nama''..

Koristeći neku od spomenutih metoda, sigurni smo da ćete se u 2018. godini povezati sa svojim klijentima, stvoriti osjećaj prisnosti i povećati njihov broj.