LinkedIn - prozor u poslovni svijet

LinkedIn - prozor u poslovni svijet

Poslovna mreža LinkedIn postala je standard za sve tvrtke i pojedince koji se žele istaknuti u poslovnom svijetu.

Online povezivanje s drugim ljudima postao je sastavni dio svakodnevne komunikacije. Umrežavanje ovog tipa više nije rezervirano isključivo za osobne, već i za profesionalne, odnosno poslovne odnose.

Postoji velik broj platforma koje pomažu tvrtkama da se povežu s drugim poduzećima ili pak pronađu zaposlenike koji će savršeno odgovarati njihovom timu i tipu djelatnosti. Jedna od najjačih poslovnih mreža danas je sigurno LinkedIn.

Riječ je o društvenoj mreži u potpunosti orijentiranoj na posao i zapošljavanje. Postoji već 15 godina, a trenutno ima preko pola milijarde registriranih korisnika. Mnogi su se stručnjaci složili kako profil na LinkedIn-u predstavlja najpotpuniji uvid u poslovanje neke tvrtke ili profesionalno iskustvo pojedinca. Mnogo je tvrtki diljem svijeta prepoznalo sve njene prednosti i inkorporiralo je njeno korištenje u svakodnevnom radu.

Prezentiranje svojih vještina


Za pojedinca, LinkedIn je jedan od najboljih načina na koji može krenuti u potragu za radnim mjestom. Popunjavanjem svog profila zanimljivim sadržajem, veće su mogućnosti da Vas potencijalni poslodavci primijete.
Osim osnovnih informacija i radnog iskustva, poželjno je pružiti i kreativan sadržaj, koji će zainteresirati onoga tko naiđe na Vaš profil. Zlatno bi pravilo glasilo kako je uvijek najbolje istaknuti se u masi.

Prikupljanje korisnih informacija


U slučaju da već imate ciljani profil tvrtki ili poslovnih pojedinaca s kojima biste se željeli povezati putem LinkedIn-a, jednostavno možete provjeriti koje poruke svojim profilima šalju. Samim time obaviti ćete kvalitetno istraživanje i vidjeti na što je tvrtka orijentirana i kakav profil osoba traži u svojem timu.
Svoje iskustvo i znanje tada ćete lakše usmjeriti u popunjavanje vlastitog profila informacijama za koje vjerujete da bi mogle biti od interesa određenoj kompaniji ili poslovnom partneru.

Nepisana pravila za tvrtke


Kompanije koje se odluče za povezivanje s partnerima ili klijentima preko LinkedIn-a, mogu uz malo truda itekako profitirati. Međutim, profil im nikako ne bi trebao služiti za konstantno "bombardiranje" korisnika porukama i reklamama, slažu se stručnjaci.

Za početak je potrebno povezati se sa što većim brojem ljudi i tvrtki, korištenjem pametno osmišljenih poruka i kvalitetnim sadržajem koji će privući pažnju. Također bi bilo poželjno pokazati podršku drugim tvrtkama i njihovom radu, a tek onda krenuti s plasiranjem svojih usluga i proizvoda. U tom trenutku već biste trebali imati veći broj pratitelja, kojima možete predstaviti svoju tvrtku, bez rizika da već u početku budete previše nametljivi.

LinkedIn je tako posljednjih godina postao veoma utjecajna mreža, koja se pokazala kao korisno sredstvo putem kojeg možete predstaviti i svoje aktivnosti na drugim društvenim mrežama. Ono što ga od njih izdvaja jest činjenica da je orijentiran na profesionalni dio plasiranja tvrtke ili samog sebe te će u tom smislu veoma brzo omogućiti otvaranje raznih vrata poslovnog svijeta.