Kako se već na radnom mjestu pripremiti za godišnji odmor?

Kako se već na radnom mjestu pripremiti za godišnji odmor?

Dolaskom ljeta, dužih i sunčanih dana te uz visoke temperature koncentracija za rad pada, sve se usporava, teže se motivirati za rad i svi jedva čekamo godišnji odmor.

Nakon godine dana rada bez većih stanki te duljeg opuštanja i odmaka od posla, svima je potreban kvalitetan odmor daleko od stresa, obaveza i zamorne rutine.

Liječnici ukazuju na to koliko je pravilan odmor važan za obnavljanje tijela isto kao i kvalitetan san. Odmor je biološka potreba, reducira stres, poboljšava zdravlje i produljuje život. 

Organizacija posla smanjuje stres

Kako bi godišnji odmor započeli spremno i kvalitetno, prvo je potrebno zaključiti posao i završiti sve poslove koji se moraju dovršiti u ovom mjesecu. Odlazak na odmor sretno i zadovoljno ključni je uvjet za dobar godišnji odmor.

Da bi bili sigurni da ste napravili sve što je bilo potrebno i da ništa niste zaboravili, važno je organizirati poslovanje i sortirati sve odrađene poslove, ono što je prioritet kada se vratite sa godišnjeg odmora te eventualne poslove koji su konstanta vašeg poslovanja. Tako možete biti sigurni da Vas neće dočekati kaos kada se vratite sa odmora i znat ćete od kuda krenuti

Nakon što pripremite teren za daljnje poslovanje u jesen, zadovoljni i mirni možete otići na zasluženi odmor. Takav odnos prema radu večer prije povratka na posao neće uzrokovati stres i tjeskobu od posla koji Vas čeka.

Naučite na godišnjem odmoru poslu reći: "NE!"

Napredak telekomunikacijske i informatičke tehnologije omogućilo nam je da sa svakog mjesta, gdje god bili, možemo raditi i obavljati poslovne obaveze. Ukoliko ste sve važne zadatke obavili još za vrijeme radnih dana, na godišnjem odmoru nema potrebe da mislite na posao. Nema razloga za brigu kada znate da sve što ste ostavili može pričekati. 

Svaki zadatak odradit ćete kvalitetnije, brže i profesionalnije na radnom mjestu nego sa mjesta koje je stvoreno za odmor.

Povratak na posao nakon godišnjeg odmora

Kako bi spremni i svježi, na jesen, krenuli u nove radne pobjede, potreban Vam je odmor i elan koji ćete dobiti na odmoru. Ukoliko želite biti produktivniji, brži i aktivniji, važno je dobro se odmoriti.

Budući da je vrijeme godišnjih odmora počelo, posvetite se u potpunosti sebi i uživajte u vremenu koje provodite svjesni svakog trenutka. Kada se ponovno vratite u rutinu opušteni i ispunjeni zadovoljstvom, Vaše kolege osjetit će promjenu i zajedno sa Vama krenuti u nove radne pobjede.