Dodaj svoju tvrtku
SVEUČILIŠTE U ZAGREBU, KATOLIČKI BOGOSLOVNI FAKULTET

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU, KATOLIČKI BOGOSLOVNI FAKULTET


Vlaška 38, 10000 Zagreb

Kršćanski odgoj i obrazovanje Zagreb |


KATOLIČKI BOGOSLOVNI FAKULTET ima bogatu tradiciju djelovanja na području grada Zagreba.

Primarna djelatnost obuhvaća kvalitetno pružanje visokog obrazovanja.

kbf33

Kršćanski odgoj i obrazovanje Zagreb

Katolički bogoslovni fakultet je osnovan 1669. godine u Zagrebu. Djeluje od samog osnivanja Sveučilišta u Zagrebu, a od 60-tih godina prošlog stoljeća u sklopu fakulteta djeluju četiri znanstveno-nastavna instituta: Filozofsko-teološki, Katehetski institut, Institut za teološku kulturu te Institut za crkvenu glazbu.

Zagrebačka teologija obuhvaća i područni studij u Rijeci. Prije sedam i pol stoljeća u glavnom gradu Hrvatske teologiju je pokrenuo zagrebački biskup Stjepan II. Babonić, a njegov nasljednik je još početkom 14. stoljeća osnovao katedralnu školu s odsjecima »slobodnih umijeća« i teologije s naglaskom na studiju svetopisamskih, patrističkih i skolastičkih tekstova.

Poslije ukinuća isusovačkoga reda (1773. g.) carica i kraljica Marija Terezija preustrojila je zagrebački generalni studij u »Kraljevsku akademiju znanosti« s tri fakulteta: filozofskim, bogoslovnim i pravnim.

Od 1784. godine Bogoslovni fakultet djeluje u okviru Zagrebačkoga sjemeništa na Kaptolu, u kojem, uz postojeći teološki, nadbiskup Juraj Haulik 1853. otvara i dvogodišnji filozofski studij. Pokretač osnivanja Hrvatskoga sveučilišta u Zagrebu bio je biskup Josip Juraj Strossmayer, a njegov je prvi rektor bio svećenik Matija Mesić, profesor hrvatske povijesti na Pravnomu fakultetu.

Skupština Sveučilišta u Zagrebu 1991. donijela je odluku kojom se utvrđuje da je Katolički bogoslovni fakultet u Zagrebu član Sveučilišta u Zagrebu i da »u neprekinutu trajanju djeluje od osnutka Sveučilišta do danas«. Od 1998. godine KBF prestaje biti podstanar Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa i djeluje u novim vlastitim prostorima u Vlaškoj ulici 38.

Kršćanski odgoj i obrazovanje ono je što na raspolaganju ima KATOLIČKI BOGOSLOVNI FAKULTET.

Za sve dodatne informacije obratite se na navedene kontakte. 


 • pon

  7-21h

 • uto

  7-21h

 • sri

  7-21h

 • čet

  7-21h

 • pet

  7-21h

 • sub

  /

 • ned

  /

Ukoliko ste zainteresirani za proizvode i usluge tvrtke, ostavite upit i dobit ćete odgovor u najkraćem mogućem roku. Upit će biti javno vidljiv na portalu.

OCJENI TVRTKU

 • 01 63 14 299
 • info@moja-djelatnost.hr