Terapija udarnim valom (liječenje energijom)


Podjeli na društvenim mrežama
Tražite najbolje rješenje smanjenja bolova i ubrzavanja procesa zacjeljivanja ozljeda? Terapija udarnim valom pomoći će vam pri tegobama jer koristi zvučne valove, koji prodiru duboko u tijelo i liječe ga.

Metoda koja može ponuditi rješenje kod kroničnih i akutnih stanja u organizmu, te učinkovito smanjiti bol je terapija udarnim valomŠto je terapija udarnim valom?

Terapija udarnim valom metoda je koja proizvodi zvučne valove visoke izlazne energije. Valovi se prenose i prodiru u tijelo do dubine između 4 i 7 centimetara. Valovi su visokog intenziteta, te prenose velike količine energije na tretirano područje. Glavni cilj terapije udarnim valom je smanjenje bolova i ubrzano zacjeljivanje ozljeda. Razlikuje se od ultrazvučne terapije jer koristi višu amplitudu zraka i ima samo jedan puls, dok se ultrazvuk odrađuje u više valova.

Kako izgleda terapija udarnim valom?

Prije terapije udarnim valom preporuka je napraviti fizioterapeutski pregled i dijagnostiku, kako bi se odredilo najbolje korištenje date terapije i trajanje svake serije tretmana. Kada se dobije detaljan uvid u pacijentovo zdravlje, započinje terapija udarnim valom, koja se provodi u sjedećem ili ležećem položaju. Zvučni valovi ispuštaju energiju visokog intenziteta, te prodiru u područje koje uzrokuje bolove. Postupak je neinvazivan i nije bolan, ali ako dođe do određenih nelagoda, pacijent mora upozoriti liječnika kako bi pauzirao izvođenje terapije. Nakon prvog tretmana, pacijenti mogu osjetiti olakšanje, te se u prvih pet tretmana u tjednim intervalima mogu osjetiti znatne razlikeKakav je učinak terapije udarnim valom?

Ispuštanjem zvučnih valova, terapija udarnim valom ublažava razinu osjetljivosti receptora za bol, te direktno utječe na cjelokupnu bol koju možete osjećati. Ujedno, potiče prirodno zacjeljivanje ozljeda, koje ponajviše fali kod stanja kroničnih bolesti. Njezino djelovanje može se kombinirati s drugim metoda za dobivanje još boljih rezultata, primjerice korištenje krioterapije prije terapije udarnim valom pospješuje prirodni proces zacjeljivanja ozljeda. Za korištenje terapije nije potrebna anestezije i lijekovi, te uglavnom nema nuspojava. Nije invazivna, te je idealno rješenje za kronične bolove u mišićima, ramenima, leđima, laktu i peti.

Gdje se koristi terapija udarnim valom?

Zbog svoje učinkovitosti, najčešće provođenje terapije udarnim valom odvija se u fizikalnoj terapiji, ortopediji i sportskoj medicini. U fizikalnoj terapiji, udarni val može zamijeniti ručnu masažu jer se tako smanjuje broj potrebnih tretmana i potrebe tretiranja bolnog područja dugoročno. Koristi se za smanjenje bolova u leđima, ahilovoj tetivi, ramenima i kroničnim tegobama mišića. Kod ortopedije pomaže pri smrznutom ramenu, problemima s laktom i koljenom, te zacjeljivanju lomova. Sportskoj medici terapija udarnim valom pomaže pri zacjeljivanju i regeneriranju područja mekog tkiva, te ubrzava oporavak nakon ozljede


Galerija


Smetaju vam bolovi u ramenima i leđima?

Isprobajte terapiju udarnim valom, koja će vas osloboditi od vaših bolova. 

Rezervirajte termin terapije udarnim valom

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?