Dekompresijska terapija (liječenje kralježnice)


Podjeli na društvenim mrežama
Bolove i probleme s kralježnicom rješavaju se uz redoviti odlazak na dekompresijsku terapiju, postupak istezanja kralježnice koji se provodi zahvaljujući modernoj tehnologiji i dostupnoj opremi.

Tretman koji će vas najlakše osloboditi od bolova u tijelu je dekompresijska terapija, odnosno ekstenzija kralježnice. Postupak je siguran, bezbolan i neinvazivan, te će poboljšati vaše stanje u nekoliko dolazaka na terapiju.Što je dekompresijska terapija?

Dekompresijska terapija neoperativna je procedura vezana za kralježnicu. Procedura se naziva i ekstenzija kralježnice jer se primjenjuje mehanička sila kako bi se istegnuli dijelovi kralježnice. Pravilnim istezanjem kralježnice dolazi do smanjenja razine boli u leđima, nogama, rukama i vratu. Istezanje kralježnice pasivna je terapija, te se koriste nježni pokreti za umanjeni pritisak na živcima, ubrzanu regeneraciju ozljeda, te smanjenje razine boli. Pritisak se regulira kompjuterskom tehnologijom i modernom opremom kako bi se dobili najbolji rezultati i omogućilo prirodno zacjeljivanje ozljeda

Kako izgleda dekompresijska terapija?

Cijela terapija se izvodi na trakcijskom stolu, gdje pacijent ležu u određenom položaju, te se preko struka i prsnog koša stavljaju remeni. Prije dekompresijske terapije potrebno je obaviti pregled, pregledati povijest bolesti pacijenta, te ustvrditi točnu dijagnozu kako bi se odredili parametri sile kojom će se istezati kralježnica. Silu istezanja kontrolira fizioterapeut, te se snaga iskazuje u kilogramima, vremenu istezanja i relaksacije, te intervalu ponavljanja istezanja. Postupak dekompresije obično traje 15 minuta, a može se kombinirati i s elektroterapijom. Prije dekompresijske terapije moguće je odraditi medicinsku ili manualnu masažu kako bi se mišići opustili i dekompresijska terapija djelovala u punom kapacitetu. Zašto odraditi dekompresijsku terapiju?

Dekompresijska terapija idealna je za osobe koje imaju probleme s bolovima u leđima i vratu, koji su većinski uzrokovani oštećenjem diska kralježnice. Istezanje kralježnice može se koristiti i kao preventivni postupak za osobe koje imaju iskrivljeno držanje, cijeli dan provode sjedeći ili u nepravilnom položaju tijela. Pomaže pri rasterećenju kralježnice, rastezanju kralježaka, uklanjanju pritiska na živce, te neugodnom pomaku diska. Nakon dekompresijske terapije više vas neće mučiti glavobolje i vrtoglavice. Osim smanjenja bolova, imat ćete veću pokretljivost i fleksibilnost mišića, te će se spriječiti trnci u rukama i nogama

Što koristiti uz dekompresijsku terapiju?

Tretman istezanja kralježnice možete koristiti izolirano ili u kombinaciji s drugim terapijama. Za opuštanje mišića prije dekompresijske terapija može se koristiti medicinsku ili manualnu masažu. Za vrijeme dekompresije može se koristiti i elektroterapija kako bi se pospješilo pravilno zacjeljivanje rana i ozljeda. U procesu se uključuju i vježbe, odnosno kineziterapija. Bitno je napomenuti kako je dekompresijska terapija aktivni proces, te se za maksimalne rezultate traži angažiranost pacijenta. Nakon terapije ne zaboravite prilagoditi svoje životne navike, te izvoditi preporučene vježbe.


Galerija


Muče vas bolovi u kralježnici?

Isprobajte dekompresijsku terapiju i olakšajte bolove u tijelu.

Rezervirajte termin dekompresijske terapije

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?