Pizze svih vrsta


Podjeli na društvenim mrežama
Nema osobe koji nije ljubitelj pizze. Pizza je jedno od najpopularnijih jela i među djecom i odraslima. Opće je znanje da njezini korijeni sežu u Italiju, no popularnost je stekla u brojnim drugim zemljama.

Na spomen pizze svima istoga trena rastu zazubice i bez obzira jesmo li u tome trenu siti, za dobru pizzu uvijek bi se našlo još malo mjesta u želucu. Pizzu "jedemo očima" već po dolasku u pizzeriju i nikako ne možemo dočekati da ta naša pizza dođe na stol. Koliko puta vam se u pizzeriji dogodilo da se svakim izlaskom konobara iz kuhinje poveselite da on prilazi upravo k vašemu stolu, a da on prođe kraj vas i tek poslužuje susjedni, a vaš slijedi za nekoliko minuta. To samo dokazuje popularnost ovoj ukusnog jela.



Pizze za velike i male

Koja je tajna pizze i odakle joj tolika popularnost? Pizza slovi za možda i najpopularniji tzv. comfort food. To je hrana koja se osim svojim okusom ističe i zbog pripisivanja hrani kakvu sentimentalnu ili nostalgičnu vrijednost pa je uživanje u takvoj vrsti hrane udvostručeno.

Pizza je nezaobilazna hrana svakog dječjeg rođendana ili proslave, a u kućanstvima se često pravi vikendom kao svojevrsno čašćenje ili nagrađivanje. Ona ljude često i u odrasloj dobi podsjeća na sretne dane djetinjstva i dom ispunjen mirisom tijesta, rajčice i sira. Vjerojatno je zato toliko i volimo jer joj upisujemo sretne trenutke koje smo doživjeli jedući je.  

Pizzerije svuda oko nas

Popularnost pizze rezultirala je otvaranjem brojnih pizzerija, a često restorani koji nude mesna i riblja jela, uvrštavaju i pizzu u svoju ponudu. Pizza je zapravo jelo od svega nekoliko neizostavnih sastojala i nije ju teško pripremiti i u kućnoj radinosti. Međutim nemoguće je kući postići okus pizze iz krušne peći, koja je potpuno drugačijeg okusa i stila od one iz pećnice.

Mekano, tanko i prozračno tijesto, specifično za napuljsku pizzu, preliveno je domaćom salsom od rajčice i prekriveno sirom mozzarellom. To je baza svake pizze i to su sastojci pizze margherite koja je prva osmišljena u Italiji i baza je svim ostalim vrstama pizza. Brojni su dodaci koji se mogu staviti na pizzu i to od onih uobičajenih poput šunke, pršuta, gljiva i maslina, pa sve do nešto egzotičnijih kombinacija s artičokama, inćunima, jajima, bučom, ananasom i ostalim voćem.

Osim možda najpopularnije napuljske pizze, tu su i pizze nešto debljeg tijesta ili čak s punjenom koricom za sve ljubitelje takve vrste pizze. I jedan i drugi tip pizze nudi brojne mogućnosti i kombinacije tako da će uistinu zadovoljiti razne potrebe i sva nepca.


Galerija


Tražite li vrhunsku pizzu?

Ove lokacije nude Vam najbolje pizze bogate raznim sastojcima za svako nepce.

Najbolje pizzerije

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?