Glatka koža svaki dan


Podjeli na društvenim mrežama
Svaka će se žena definitivno složiti da je prolazak ruke po glatkoj koži tijela neopisiv osjećaj. No isto tako, svaka žena zna kolika je muka neprestano brijanje i uklanjanje dlačica u kućnoj radinosti. Kada bi barem to netko činio umjesto nas...

Informacije o prosječnim cijenama

Uobičajeno vreme izvođenja radova: 1-1 dana

Prosječna cijena
53,50
7,00
Minimalna
53,50
Srednja
100,00
Najviša
*cijene su izražene u HRK

Pojam depilacije tijela budi podvojene osjećaje kod svake žene, ali i kod muškaraca. Zašto je tomu tako? Prvo, zato što sama pomisao na depilaciju asocira na bol čupanja dlačica, a drugo zato što je nezamjenjiv osjećaj ugode glatke kože nakon depilacije. Međutim, ne mora svaka depilacija biti bolna, a u to se možete uvjeriti prilikom prvog posjeta u kozmetički salon koji nudi uslugu depilacije.Depilacija

Depilacija podrazumijeva uklanjanje dlačica s tijela kozmetičkim postupkom pomoću raznih sredstava i alata. Ono može značiti uklanjanje u kućnoj radinosti ili u kozmetičkom salonu koji vrši tu uslugu. Za razliku od brijanja koje najčešće obavljamo kod kuće uz pomoć britvice, depilacija ima puno dulji učinak. Mnogi posežu za britvicom jer je brzo i bezbolno rješenje. No britvicom mi zapravo samo dlačicu skraćujemo, a ne uklanjamo je, odnosno odrežemo joj dio iznad površine kože koji ostavljeni korijen vrlo brzo nadoknadi daljnjim rastom nakon svega nekoliko dana. Stoga je depilacija ipak bolja opcija zbog toga što na taj način iščupamo dlačicu cijelu, zajedno s njezinim korijenom i onemogućimo joj daljnji rast nakon depilacije. Depilirati se može hladnim ili toplim voskom, šećernom pastom te pomoću svjetla.

Depilacija hladnim voskom

Depilacija hladnim voskom također se vrlo često primjenjuje kod kuće i to u obliku traka koje su obložene tankim slojem voska. Koriste se na način da se traka dobro protrlja između dlanova da se vosak blago ugrije. Potom se traka stavlja na područje koje želimo depilirati i poteže u suprotnom smjeru rasta dlačica. Takvo uklanjanje dlačica podrazumijeva glatkoću sljedeća tri tjedna.

Depilacija toplim voskom

Depilacija toplim voskom najčešće se obavlja u salonima. Topao se vosak nanosi na željeno područje kože pa se prekriva trakama koje se također povlače u suprotnom smjeru rasta dlaka. Ne morate strahovati da će Vas vosak opeći jer je on ugodne temperature za tijelo, a moguće crvenilo nakon depilacije vrlo će brzo splasnuti. Nakon depilacije s toplim voskom mirni ste sljedećih četiri do šest tjedana. 

Šećerna pasta

Šećerna pasta prirodna je mješavina šećera, limuna i vode. Za razliku od voska, nanosi se u suprotnom smjeru rasta dlačica, a potom se čupaju u smjeru rasta i zbog toga je pojava crvenila minimalna, a preporuča se osjetljivoj i suhoj koži. Vijek rasta novih dlačica je oko četiri tjedna.

Fotoepilacija 

Depilacija pomoću svjetla ili fotoepilacija podrazumijeva lasersko uklanjanje dlačica pri čemu se trajno uklanja i korijen i sama dlaka. Najviše ga koriste osobe svijetlije puti s tamnijom i čvrstom dlakom.

Ako niste sigurni koja je najbolja metoda za Vas, svakako se savjetujte s djelatnicama salona koje će Vam svakako preporučiti najbolji izbor.


Galerija


Riješite se dlačica

Velik izbor salona za uklanjanje dlačica cijeloga tijela nudi Vam se na svakom koraku, a mi Vam nudimo one najbolje.

Saloni za depilaciju

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?