Opuštanje bolnih mišića


Podjeli na društvenim mrežama
Upale mišića vrlo su česte kod osoba koje se učestalo bave fizičkom aktivnošću ili profesionalnim sportom. No bol u određenom dijelu tijela ili u mišićima može se dogoditi svima npr. nakon nošenja teških vrećica iz dućana ili zbog loše poze pri spavanju. Tada se obratite stručnjacima čim prije.

Informacije o prosječnim cijenama

Uobičajeno vreme izvođenja radova: 1-1 dana

Prosječna cijena
40,00
20,00
Minimalna
40,00
Srednja
60,00
Najviša
*cijene su izražene u HRK

Sportska masaža i fizioterapija vrlo su tražene usluge. Bilo da su potrebne uslijed boli koju je potrebno sanirati ili kao preventivnu metodu prije fizičke aktivnosti, pomažu pri fizičkim aktivnostima i olakšavaju bol u svakom slučaju. Sportska masaža 

Sportska masaža predstavlja manualno tretiranje mišića u svrhu njihova opuštanja i raznih drugih benefita. Na sportsku se masažu najčešće odlazi nakon intenzivnih i napornih treninga ili fizičkih aktivnosti da bi se otpustila nakupljena bol u mišićima. Jednako se preporuča i profesionalnim sportašima kojima je sportska masaža jedna od sastavnih čimbenika profesije, ali i rekreativcima.

Brojni su benefiti sportske masaže, a onaj najopćenitiji je da dovodi cjelokupno tijelo i organizam u bolje stanje i poboljšava fizičku i psihičku kvalitetu života. Poboljšava cirkulaciju, odnosno protočnost krvi i limfe kroz tkivo što je generalno jako važno, a pogotovo u slučaju oštećenja tkiva nakon treninga kad je mišićima potreban bolji protok krvi da bi se brže regenerirali. Ovakvom se masažom otvaraju pore i membrane tkivima čime se iz njih lakše izbacuju toksini, a kisik postaje dostupniji mišićima što pomaže u njihovom oporavku.

Svi sportaši znaju da se napornim treninzima smanjuje elastičnost tkiva, a upravo je sportska masaža povećava što je izrazito važno. Liječenjem oštećenja tkiva i poboljšanje tkiva dovodi do boljeg izvođenja sportskih aktivnosti jer je sportaš ili rekreativac tada u boljem fizičkom i psihičkom stanju što značajno utječe na njegovu izvedbu.

Stoga se zaključuje da je sportska masaža ključna za: detoksikaciju mišića, ubrzavanje oporavka, opuštanje te za bolje izvođenje sportskih aktivnosti.

Fizioterapija

Sportska se masaža koristi i kao jedan od alata pri fizioterapiji. Jedna od uloga fizioterapeuta je i pomaganje ozlijeđenim osobama u ublažavanju boli i sprječavanju trajnih posljedica njihovih ozljeda. Osim drugih raznih metoda koje primjenjuju u fizioterapiji, primjenjuju i masažu za ublažavanje boli koja nastaje zbog ozljede ili preopterećenosti mišića, za smanjenje oteklina ili za bolju pokretljivost tijela. Tako postoji i sportska fizioterapija koja je usmjerena na terapije vezane uz sportske i fizičke aktivnosti. 

Bez obzira jeste li sportaš ili rekreativac, sportska će Vam masaža svakako pomoći u otpuštanju boli koja nastaje nakon aktivnosti ili ako vam se dogodila zbog lošeg položaja u spavanju ili prilikom dugog putovanja. Tada se s povjerenjem obratite stručnjacima da otklone Vašu bol i poboljšaju Vam kvalitetu života.Galerija


Opustite bolne mišiće

Velik izbor mjesta gdje ćete moći opustiti bolne i upaljene mišiće ili izvršiti preventivnu terapiju

Maseri i fizioterapeuti

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?