5 savjeta za brobu s nesanicom tijekom ljetnih vrućina


Podjeli na društvenim mrežama
Ljetne vrućine i komarci u velikoj mjeri utječu na nesanicu

Nemate problema s nesanicom, no, visoke temperature odlučile su stati na put tome i držati vas budnima cijelu noć? U nastavku saznajte kako izaći na kraj s nesanicom tijekom ljetnih mjeseci i spavajte čvrsto te budite odmorni i svježi.


Ljeto i nesanica

Iako ste ljubitelj ljeta, često se zbog previsokih temperatura zapitate kada će više ta jesen? Zbog vrućine ne možete zaspati i cijelu se noć okrećete u krevetu, a šlag na tortu su komarci koji vas besramno pikaju uzrokujući vam bolne otekline? U pomoć vam mogu priskočiti komarnici koji će spriječiti ulazak komaraca u prostoriju. Isto tako, razni uređaji koji se uključe u struju odlični su i učinkoviti u borbi protiv komaraca. Dobro je prozračiti prostoriju u kojoj spavate dok vrućine nisu velike, odnosno ujutro i predvečer, a dobro će vam doći i klima uređaj koji će vas dodatno rashladiti.

Prirodni materijali

Bilo da je riječ o odjeći ili posteljini, prirodni materijali odličan su izbor za vrijeme ljetnih vrućina. Ugodni su i prozračni, stoga će vam biti od velike pomoći u ljetnim mjesecima kada temperature znaju ići do svog vrhunca. Materijali od pamuka ili lana odličan su izbor, dok je svila kraljica što se tiče materijala. Vrlo je lagana, ugodna i elegantna. Ukoliko ne posjedujete odjeću ili posteljinu napravljenu od ovih materijala pravo je vrijeme da se zaputite u najbližu trgovinu odjećom i već noćas primjetite razliku i lakše spavate.


Tuširanje hladnom vodom

Prije spavanja se otuširajte hladnom vodom koja ima odličan učinak na tijelo i inače, a posebno tijekom vrućina. Nakon tuširanja, osjećat ćete se osvježeno, ugodnije i lakše ćete usnuti. No, imajte na umu kako je dobro da je prostorija u kojoj spavate rashlađena, a isto tako, savršen efekt imat će i pidžama i posteljna od gore navedenih prirodnih materijala. Isprobajte već noćas ove savjete i spavajte mirno i spokojno bez problema s nesanicom. Olakšajte si ove vruće i sparne dane koliko god možete!

Povezanost melatonina i sunčeve svjetlosti

Lučenje melatonina je smanjeno kad upijamo manje prirodne sunčeve svjetlosti, a time se direktno narušavaju prirodni tjelesni procesi koji održavaju stabilnim ritam spavanja. Upravo je zbog povećane količine svjetlosti zbog dužih dana, ljeti lučenje melatonina povećano i ljudi imaju potrebu za manje sna. Jeste li upravo dobili odgovor na pitanje zašto ljeti imate potrebu za manje sna i puni ste energije, dok se s dolaskom hladnijih mjeseci situacija mijenja i postajete sve umorniji i žudite za snom?


Galerija


Jeste li znali da prirodni materijali znatno olakšavaju vruće dane?

Saznajte sve o brobi protiv komaraca i nesanice tijekom ljetnih vrućina

Prozračivanje prostorije smanjit će nesanicu

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?