Učinci masaže na um i tijelo


Podjeli na društvenim mrežama
Masaža ima brojne blagotvorne učinke na naše tijelo. Osim opuštanja tijela i uma, povoljno djeluje na naše cjelokupno zdravlje. Ovisno o učinku koji želimo postići, postoji više vrsta masaža.

Informacije o prosječnim cijenama

Uobičajeno vreme izvođenja radova: 1-1 dana

Prosječna cijena
60,00
20,00
Minimalna
60,00
Srednja
100,00
Najviša
*cijene su izražene u HRK

Masaža je zapravo mehaničko djelovanje na tijelo. Raznim načinima pritiska djeluje se na mišićni, živčani i limfni sustav u terapeutske svrhe. Time se opuštaju bolni mišići, razbijaju limfni čvorovi i poboljšava se cirkulacija, a takvim se podražajima relaksira i naš um. Masaža je jedna od najstarijih metoda liječenja koju su primjenjivali drevni narodi. Danas je ona također vrlo popularna metoda liječenja i opuštanja, a pritom se vrši ona ručna ili pomoću raznih aparata. Masaža uistinu ima mnogo vrsta, a izdvojit ćemo one najpopularnije. 


Klasična masaža

Jedna od najčešćih masaža je klasična masaža koja stimulira meko tkivo, a vrši se različitim masažnim tehnikama i zahvatima poput gnječenja, trljanja, lupkanja i sl. Njezina funkcija je općenito opuštanje cijelog tijela, a može biti i parcijalna kojoj je fokus samo na određenom dijelu tijela ili skupini mišića.

Aromamasaža

Vrlo rasprostranjena vrsta masaže je ona za opuštanje ili aromamasaža koja primjenjuje razne vrste baznih i eteričnih ulja s ciljem opuštanja, pogotovo onog mentalnog. Laganim se pritiskom umasiravaju ulja u tijelo čime se koža hrani, a njihovo udisanje povoljno djeluje na živčani sustav pa se aromamasažom znatno može ublažiti stres i mentalni umor. Pažljivim odabirom ulja utječe se na raspoloženje koje se želi postići – opuštajući efekt pruža lavanda, pačuli harmonizira raspoloženje, ulje cedra potiče duševnu snagu i uzemljenje, dok ulje bergamota podiže raspoloženje, otpušta tjeskobu i daje energiju. Aromamasaža je uglavnom popraćena ambijentalnom meditacijskom glazbom i ugodnom atmosferom salona kako bi se upotpunio zen doživljaj.

Sportska masaža

Potpuno drugačiji učinak pruža primjerice sportska masaža. Nju obilježava intenzivniji pritisak na tijelo, posebice na bolna predjela u svrhu otklanjanja te boli. Primjenjuje se uslijed intenzivnih treninga za opuštanje i bolju regeneraciju mišića, prije fizičke aktivnosti za zagrijavanje mišića, za povoljno djelovanje na limfni sustav i prokrvljenost tijela kao i za prevenciju ozljeda. Koriste ju profesionalni sportaši i fitness zaljubljenici, no takva vrsta masaže nudi se i onima koji nemaju bolne mišiće, ali jednostavno vole jači pritisak na tijelo.

Orijentalne masaže

Sve su popularnije i one orijentalne poput tajlandske i shiatsu masaže koje su utemeljene na Istoku s ciljem opuštanja tijela i punjenja energijom. Tajlandska masaža vrlo je intenzivna i također ima brojne podvrste masaža, a može poboljšati i cjelokupnu fleksibilnost tijela. Shiatsu dolazi iz Japana, a bazira se na pritisku prsta ili dlana samo na ključne točke tijela koje šire pozitivan učinak u ostatak tijela. 

Ovisno o vlastitim preferencijama, u bogatom izboru masaža koje danas postoje, svatko će zasigurno pronaći najbolju vrstu masaže za sebe i svoje potrebe.Galerija


Koju vrstu masaže preferirate?

U našoj ponudi nude Vam se različite vrste masaža kojima ćete postići željeni učinak na svoj um i tijelo.

Saloni za masažu

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?