Uključite šetnju u svoju dnevnu rutinu i konačno se naspavajte


Podjeli na društvenim mrežama
Ukoliko ne preferirate tablete, sredstva na biljnoj bazi idealna su za Vas

Ne možete zaspati i noću se samo okrećete u krevetu u želji za snom, a ujutro ste premoreni i ne možete funkcionirati normalno? Onda su tablete za spavanje pravi izbor za Vas!


Učinak spavanja na tijelo

Spavanje je vrlo bitno za zdravlje, a osim toga, čuli za pojam beauty sleep. Zasigurno ste primjetili da kada se odmorite i dobro naspavate, izgledate svježije i bolje, dok kada ste nenaspavani izgledate lošije i radije ne biste izašli iz doma. Dok spavamo, u tijelu se događaju određeni procesi, poput lučenja određenih hormona, opuštanje mišića i slično. Dok se tijelo regenerira i odmara, mozak je vrlo  aktivan s obzirom na to da obrađuje podražaje i iskustva koja je tijekom dana registrirao. Važno je naglasiti kako noćna regeneracija stanica povoljno utječe na našu kožu.

Tablete za spavanje

Ukoliko imate problema sa spavanjem i noć vam ne predstavlja odmor, već borbu sa snom, možda biste trebali razmisliti o uzimanju tableta za spavanje. Ukoliko više preferirate prirodne lijekove onda je vruće mlijeko s medom odličan izbor za Vas. Isto tako, stvorite si ugođaj u kojem ćete lakše zaspati. Pustite hladni zrak u sobu, zamračite ju, ugasite sva svjetla, ekrane, televiziju. Ako želite, pustite neku umirujuću glazbu ili zvukove prirode koje djeluju umirujuće na čovjeka.


Biljni dodaci prehrani

Ukoliko ne preferirate tablete, sredstva na biljnoj bazi idealna su za Vas. Prirodna sredstva za pomoć pri spavanju odnose se na čajeve, kapsule, sokove i slično sa sastojcima kao što su melatonin ili biljne esencije. Obično se koriste valerijana, hmelj, matičnjak, pasiflora ili njihove kombinacije. Aktivni sastojci iz biljaka pristaju na receptore u tijelu i tako mogu djelovati na pospješivanje sna.

Šetnja za bolji san

Ukoliko volite šetati dobro je svaku večer odvojiti barem pola sata i prošetati prirodom. Ova će vas šetnja opustiti, udahnut ćete svježeg zraka, izmorit ćete se i samim time ćete lakše zaspati. Dokazano je da šetnja ima brojne pozitivne učinke. Pomaže u održavanju razine kolesterola, regulaciji krvnog tlaka, utječe na zdravlje srca, smanjuje rizik od moždanog i srčanog udara; smanjuje rizik od razvoja rakova svih vrsta i dijabetesa i slično.


Galerija


Recite problemima s nesanicom zbogom

Spavanje je vrlo bitno za zdravlje, a osim toga, čuli za pojam beauty sleep

https://www.moja-djelatnost.hr/pretraga?q=ljekarna&cname=&c=

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?