Aromaterapeutska masaža (eterična ulja)


Podjeli na društvenim mrežama
Sviđaju vam se masaže i uz to tražite popratne ugodne mirise? Opustite se u aromaterapeutskoj masaži uz eterična ulja, koja pomažu pri ublažavanju raznih tegoba.

Jedan od najboljih načina opuštanja je aromaterapeutska masaža. Eterično ulje koje se upija u kožu pri masiranju doprinosi vašem zdravlju, te će pomoći pri raznim poteškoćama, poput nesanice, izbacivanja štetnih toksina i poboljšavanja imunitetaZato odabrati aromaterapeutsku masažu?

Aromaterapeutska masaža tretman je opuštanja koji se radi pomoću eteričnih ulja. Ulja koja je primjenjuju upijaju se u kožu i prodiru dublje od kozmetičkih proizvoda, poput krema i losiona. Kako bi eterična ulja bila učinkovita, potrebno je prije masaže ukloniti mrtve stanice, koji se s vremenom nakupljaju na koži. Odumrle stanice najbolje se uklanjaju pilingom tijela na bazi prirodnih sastojaka. Masaža aromaterapijom opušta vaše tijelo, te ublažava fizičke i mentalne tegobe. Uspješno se potiče gradnja imuniteta, izbacuje štetne toksine iz tijela, revitalizira kožu, otklanja nesanicu i smanjuje razinu depresije i anksioznosti

Kako izgleda aromaterapeutska masaža?

Za početak se namješta prostor gdje se provodi masaža. Ambijent mora biti ugodan i opuštajući, te se on dobiva prikladnom glazbom, grijanjem na odgovarajućoj temperaturi i prigušenim svjetlima. Priprema se ulje za masažu prema željama klijenta, koji će ležati na stolu za masažu. Profesionalni terapeut mora ugrijati svoje ruke prije masaže i nanijeti ulje na njih. Početak i kraj masaže označava se blagim dodirom, koji zagrijava tkivo i priprema tijelo za sljedeći korak. Trljanjem se uklanjaju problemi u protoku krvi i poboljšava krvotok. Miješanjem se oslobađa napetost iz mišića, te pomaže pri uklanjanju celulita i masnih naslaga. Zgrčenost mišića rješava se pokretom vibracije mišićnom podlakticom.Koja ulja je najbolje koristiti za masiranje?

Eterična ulja sadrže mirisnu tekućinu dobivenu iz različitih biljaka. Utrljaju se na tijelo tijekom masaže i koža ih upija. Svaka biljka ima svoje učinke na koži, te se ulje priprema ovisno o potrebama klijenta. Avokado je masne konzistencije, te se zato primjenjuje na naboranoj koži. Osjetljivoj koži sklonoj crvenilu i iritaciji koristit će ulje maćuhice, dok se za masnu kožu koristi suncokretovo ulje. Na suhu i ispucalu kožu najbolje je nanijeti lješnjakovo ili maslinovo ulje, koje tijelu daje potrebne hranjive tvari. Bademovo ulje hidratizira i mekša kožu, te joj daje potrebne hranjive tvari. Za kožu sklonu ožiljcima, ranama, crvenilu i strijama pomoći će ulje gospine trave.

Što su difuzeri?

Difuzeri su uređaji koji raspršuju eterična ulja u zraku, te ispunjava prostor za vrijeme aromaterapeutske masaže. Ne zagrijavaju eterična ulja, već ih hladne ispuštaju u obliku kapljica. Klasični difuzeri raspršuju eterična ulja bez upotrebe vode, a ultrazvučni difuzeri koriste vodu za pravilno funkcioniranje. Klasične difuzere koriste se za veće prostore jer brže troše eterična ulja, ali i brže ispune prostor mirisom. Dovoljno ih je upaliti na nekoliko minuta kako bi ravnomjerno raspršili kapljice eteričnog ulja i izbjegli zagušljivost prostora. Ultrazvučni difuzeri vibracijama miješaju vodu i ulje, te ih raspršuju u obliku čestica u zrak. Pogodniji su za manje prostore, te čestice raspršuju neravnomjerno, odnosno koncentracija će u početku biti jača. Ako želite očuvati koncentraciju na istoj razini kroz cijeli dan, povremeno dodajte još eteričnog ulja u difuzer.


Galerija


Nikako se ne možete opustiti?

Isprobajte aromaterapeutsku masažu i relaksirajte se uz ugodne mirise eteričnog ulja. 

Opustite se uz aromaterapeutsku masažu

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?