Znate li razliku između parfema i toaletne vode?


Podjeli na društvenim mrežama
Saznajte koja je to razlika između toaletne vode i parfema

Ukoliko ste ljubitelj parfema i volite se s vremena na vrijeme počastiti jednim, onda ste na pravom mjestu. U nastavku saznajte kako izabrati pravi parfem za sebe, ali i dragu vam osobu te koja je razlika između parfema i parfemske vode.


Parfem ima visoku koncentraciju mirisa

Mirisi koji na sebi nose oznaku Eau de Parfum imaju vrlo visoku koncentraciju mirisa i to 15-18 %. To znači da je miris vrlo intenzivan. Potrebno je jedno nanošenje kako bi miris na koži trajao cijeli dan. Nije dobro pretjerati u nanošenju parfema kako miris parfema ne bi bio pre intenzivan i stvarao suprotan efekt.

Toaletna voda ima manju koncentraciju mirisa

Mirisi koji na sebi nose oznaku Eau de Toilette imaju nižu koncentraciju mirisa od oko 10 %. Ova je vrsta mirisa puno nježnija od samog parfema, a mirisne note isparavaju tijekom dana pa je parfem potrebno dodatno nanositi. Miris je svjež i prozračan i odličan je izbor za sve one koji vole upravo takve note.


Note mirisa

Postoje gornja nota, srčana nota i bazna nota mirisa. Gornja nota odnosi se na prvi o parfemu nakon što ga pomirišite. Nakon nekog vremena ona blijedi, a ono što osjetite je srčana nota mirisa. Sastav parfema gradi se upravo oko ove note. Taj miris traje znatno dulje od gornje note. Ovisno o duljini vremena nošenja, različite mirisne note potrebno je s vremenom obnavljati.

Bazna mirisna nota

Bazna nota mirisa traje najduže od svih mirisnih nota. Ako gornja i srčana nota ispare, osnovna nota će ostati na koži. Ona predstavlja osnovni ton mirisa. Ukoliko ne znate ni sami odgovara li vam određeni miris ili ne, dobro je pričekati određeno vrijeme kako biste vidjeli kako vam miris stoji na koži, odnosno odgovara li Vam ili ne. Jeste li znali da parfem na svskom čovjeku ima drugačiji miris. Upravo zato što miris parfema na koži ovisi o više faktora, poput pH kože i slično.


Galerija


Postoje 3 note mirisa parfema

Toaletna voda ima slabiju koncentraciju mirisa od parfema

Koje mirisne note Vi najviše volite?

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?