Učinkovita zaštita protiv sunca


Podjeli na društvenim mrežama
Sunčevo zračenje ima brojne negativne posljedice koje želite izbjeći

Kreme za zaštitu od sunca najpopularniji su i učinkovit oblik zaštite tijela od sunca. Njihove su teksture razne pa ih tako možemo pronaći u obliku losiona, ulja i gelova za sunčanje sve do roll-ona. Presudni čimbenik u svakoj kremi za sunčanje za tijelo je odgovarajući faktor zaštite od sunca. Krema za sunčanje sadrži kemijske filtere koji su ključni u sprječavanju prodiranja UV zraka do kože. Faktor zaštite od sunca pokazuje u kojoj mjeri i koliko dugo krema za sunčanje štiti tijelo.


Mineralna krema za sunčanje

Mineralna krema za sunčanje stvara prirodnu barijeru uz pomoć sitnih čestica koje reflektiraju sunčevu svjetlost. Fizički filteri temelje se na titanijevom dioksidu ili cinkovom oksidu. Važno je naglasiti kako čestice mineralne kreme za sunčanje ostaju na koži i ne upijaju se. I mineralna krema za sunčanje i klasična zaštita od sunce pružaju učinkovitu zaštitu od sunčeva zračenja. Mineralna krema za sunčanje odlična je za osobe koje imaju osjetljivu kožu.

Potrebna količina kreme za sunčanje

Kremu sa zaštitom protiv štetnog UV zračenja važno je pravilno rasporediti po cijelom tijelu kako bi ona pružila željeni učinak. Važno je naglasiti kako ju je potrebno ponovno nanositi svakih 20 minuta do pola sata. Znojenjem, kupanjem u moru, krema gubi svoja svojstva i važno ju je ponovno nanjeti na dio tijela koji želite zaštititi od sunčevih zraka. Postoje kreme sa zaštitom od sunca za lice i za tijelo, stoga, ukoliko imate osjetljivo lice i ne želite masne teksture nanositi na lice, izaberite podatniju teksturu kreme kojom ćete štiti Vaše lice od sunca.


Dodatna zaštita od sunca

Uz kremu za sunčanje važno je nositi i adekvatnu odjeću koja će Vaše tijelo zaštititi od sunca. Šeširi, šilterice, majice koje prekrivaju ramena i slično odlična su zaštita od štetnog sunčevog zračenja koja će, u kombinaciji s kremom za sunčanje pružiti pravu zaštitu od sunca, a koža će ostati očuvana, odnosno, neće izgorjeti, a to je, složit ćete se, ono što nitko ne želi, posebice tijekom ljetnog odmora.


Galerija


Krema za sunčanje Vaš je saveznik u borni protiv štetnog zračenja sunca

Brinite o Vašoj koži i zaštitite ju od sunca kremom za sunčanje sa zaštitnim faktorom

Brinite o svojoj koži

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?