Tonik za lice važan je dio beauty rutine


Podjeli na društvenim mrežama
Saznajte sve o toniku za lice

Briga o koži lica je vrlo bitna želite li imati što duže lice koje izgleda mladoliko i bez nepoželjnih bora. Tonik za lice ima važnu ulogu u njezi lica jer ga svojim hidratizirajućim svojstvima hrani i čini da izgleda svježe. Sve o toniku za lice i njegovim učincima saznajte u nastavku.


Tonik za lice

Jedna od glavnih uloga tonika za lice je ta da vraća ph ravnotežu licu nakon umivanja. Gelovi za umivanje imaju hidratantna svojstva, no, ponekada i ne znajući, koristimo proizvod za umivanje lica koji nam isuši lice, a tonik tada spašava stvar i daje vlažnost koži. Postoje različite vrste tonika, stoga ćete imati velik izbor i pomalo tešku odluku koji tonik odabrati.

Vrste tonika

Postoje razne vrste tonika. Hidratantni, stimulirajući, umirujući i tonik koji zaglađuje kožu. Ukoliko je Vaša koža suha, onda je hidratantni tonik odličan izbor za Vas. Za mekanu kožu koristite stimulirajući tonik. Imate li problema s prekomjernim lučenjem sebuma onda na policama drogerija potražite serum koji će zagladiti lice, a ako je Vaša koža osjetljiva onda će Vam pomoći umirujući tonik.

Hidratantni učinak tonika

Tonik će pomoći u hidrataciji Vašeg lica tako što će zadržati vlagu u koži i nahidratizirati ju. Naravno, nije dovoljno koristiti samo tonik već je važno u rutinu dodati i gel za umivanje lica, nakon kojeg slijedi tonik, a zatim njegu završiti kremom za lice ovisno o tipu Vaše kože. Važno je stvoriti rutinu kako željeni rezultati ne bi izostali.

Sinergija tonika i kreme za lice

Jeste li znali da bez tonika za lice krema i nema potpuni učinak ili onakav učinak kakav bi imala da ste prije njenog nanošenja nanjeli tonik. S obzirom na to da tonik vlaži kožu lica, krema će lakše prionuti uz nju i lakše se upiti čime će efekt hidratacije biti bolji i učinkovitiji. Čini se da tonik i krema za lice idu ruku pod ruku.


Galerija


Odlični učinci tonika za lice

U njezi lica nemojte preskočiti jedan korak - nanošenje tonika

Postoje različite vrste tonika

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?