Nakon ovoga talog od kave nećete više bacati


Podjeli na društvenim mrežama
Talog od kave vrlo je koristan za korištenje u kućanstvu

Talog od kave svi bacaju i rijetko tko ga koristi. No, jeste li znali da on ima brojne pozitivne učinke i može se koristiti na razne načine? Više pročitajte u nastavku.


Talog od kave

Talog od kave vrlo je koristan i može se koristiti na brojne načine. U kućanstvu, u vrtu, u kupaonici i slično. Isto tako, odličan je za izradu pilinga za lice. Talog od kave pomiješa se sa medom i nanese na lice, a ono će nakon umivanja maske vodom biti glatko i djelovati svježe. Ukoliko do sada niste koristili talog od kave, možda je upravo sada vrijeme da ga krenete koristiti.

Piling za usne

Talog od kave može se koristiti i kao piling za usne. Kokosovo ulje, soda bikarbona i šečer miks su koji će, uz talog od kave, dati savršenu kombinaciju koja će obnoviti vaše usne i pružiti im potrebnu njegu. Ovaj piling vrlo se jednostavno i brzo napravi, a njegovi su učinci brojni. Pripremite već danas kombinaciju navedenih sastojaka i imajte meke usne kao oblak. Što čekate? Požurite i uvjerite se u navedeno što prije.


Talog od kave kao gnojivo u vrtu

Korištenje taloga od kave kao gnojivo u vrtu vrlo je čest slučaj. Niski pH čini ga idealnim aditivom za biljke koje cijene kiselo vrtno tlo. Osim ukrasnih biljaka poput hortenzije, vlasca i slično, gnojiv će dobro doći i biljkama poput krastavca, tikvica, jagoda i slično. Talog od kave potiče rast lišća te podržava sazrijevanje plodova. Osim u beauty svijetu, talog od kave ima važnu ulogu i u biljnom svijetu. Ukoliko ga još ne koristite, pravo je vrijeme da prvom prilikom krenete koristiti talog od kave.

Talog od kave kao šampon za kosu

Talog od kave možete koristiti i za izradu šampona za kosu. Talog od kave učinit će Vašu kosu sjajnijom i pružiti joj lijep izgled. Prvenstveno je namijenjen tamnijoj kosi. Pomiješajte talog od kave s vašim omiljenim proizvodima i nanesite ga na kosu. Za regenerator od taloga od kave smjesa se jednostavno pomiješa s malo vode da nastane pasta, a zatim nježno umasira u kosu te  vlasište. Nakon nanošenja na kosu važno je talog dobro isprati iz kose. Probajte već danas upotrijebiti ovaj trik i neka vaša kosa zablista.


Galerija


Jeste li znali da od taloga od kave možete napraviti piling za lice?

Ne bacajte talog od kave jer će Vas načini na koje ga možete koristiti oduševiti
Neka Vaša kosa zablista uz talog od kave

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?