Saznajte sve o salicilnoj kiselini i njezinim učincima na kožu


Podjeli na društvenim mrežama
Salicilna kiselina ima pozitivno djelovanje na kožu sklonu aknama

Postoje brojne kiseline koje imaju važnu ulogu u nijezi kože i njezinom lijepom izgledu. Jedna od njih je i salicilna kiselina. Njezini su učinci i prednosti brojne. Koje su to blagodati salicilne kiseline te zašto je dobro koristiti preparate za lice koji u sebi sadrže upravo nju, saznajte u nastavku. Ukoliko do sada niste koristili preparate koji u sebi sadrže salicilnu kiselinu, možda je baš danas pravo vrijeme za to.

Salicilna kiselina

Ova kiselina sastojak je mnogih krema za pomlađivanje. Ima brojne učinke, a neke od njih saznajte u nastavku. Osim što odlično djeluje na vraćanje živosti u lice, također, ima odlično djelovanje na akne i komedone te ubrzava proces blijeđenja hiperpigmentacije. Salicilna kiselina čak štiti kožu od djelovanja sunčevih zraka. No, iako se ona može koristiti tijekom cijele godine, ipak je bitno nakon nje nanijeti kremu sa zaštitnim faktorom kako se ne bi poništili učinci salicilne kiseline.

Kome je salicilna kiselina namijenjena

Postoje različiti tipovi kože. S obzirom na to, nekima će salicilna kiselina odgovarati, dok nekima neće. Ova će kiselina odlično djelovati na kožu koja je masna do mješovita kod koje su akne i komedoni česta pojava. Salicilna kiselina smanjuje lučenje nepoželjnog sebuma. S obzirom na to da je topiva u masti, ova kiselina može prodrijeti do nakupina masnoće te ih razbiti i samim time omogućiti dotok kisika u kožu kako ona ne bi bila začepljena te kako se na koži ne bi stvarale akne i ostale nepravilnosti.

Prirodni izvor salicilne kiseline

Jeste li znali da je prirodni izvor salicilne kiseline bijela vrba. Pripada beta-hidroksilnim kiselinama. Upravo je to razlog zašto je salicilna kiselina bolje topljiva u uljima, nego što je topljiva u vodi. Ukoliko imate masnu kožu, ova će kiselina biti odličan izbor za Vas. Regulirat će lučenje sebuma i smanjiti vizualno neprivlačan sjaj na Vašoj koži. Postoje brojni kozmetički preparati koji u sebi sadrže upravo ovu kiselinu. Na Vama je da odaberete kojem ćete dati priliku.

Salicilna kiselina – odličan izbor za Vas

Ova kiselina ima mnoga pozitivna djelovanja. Salicilna kiselina čisti višak sebuma koji se nakuplja u porama. Također, uklanja mrtve stanice kože. Ukoliko imate problema s aknama, onda su proizvodi koji sadrže salicilnu kiselinu odličan izbor za Vas. Upravo ona smanjuje upalne procese na koži i smirit će crvenilo koje izazivaju akne, komedoni i slično. Također, salicilna kiselina će spriječiti nastanak mitesera te akni. Njezine su prednosti zbilja brojne, stoga s njom nećete pogriješiti!


Galerija


Odlično djelovanje salicilne kiseline

Sve blagodati ove kiseline koja ima veliku ulogu u svijetu ljepote

Regulacija lučenja sebuma i prevencija akni

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?