Saznajte što je to rozaceja i kako izaći na kraj s njom


Podjeli na društvenim mrežama
Kožne promjene nisu ugodna pojava i ukoliko ih imate, važno je reagirati na vrijeme

Kožne promjene su vrlo neugodne i vizualno neprivlačne. Postoji razni spektar kožnih bolesti koje nastaju iz brojnih razloga, no, na svu sreću postoje načini kako se izboriti s njima i reći im zauvijek zbogom. Jedna od kožnih promjena je i rozaceja, a više o njoj saznajte u nastavku.


Rozaceja

Normalna je pojava da se lice zime zacrveni od hladnog zraka, no, kada to crvenilo prijeđe određenu granicu, vrijeme je da se zapitate imate li možda rozaceju. Rozaceja je kronična bolest kože koja se očituje upravo u navedenom crvenilu lica. Osim obraza, rozaceja zahvaća i područje nosa.

Rozaceja i tipovi kože

Koje sve tipove kože može zahvatiti rozaceja? Ukoliko ste mislili da rozaceja napada samo kožu lica koja je suha, znajte da ste u krivu. Čak iako je Vaša koža masna, rozaceja Vam može pokucati na vrata i postati Vaš stalan gost. Zaključak je da rozaceja ne bira. Upravo je zato bitno pojačati njegu lica u hladnim zimskim danima.


Mogući uzroci rozaceje

Uzroci nastanka rozaceje su brojni. Genetika uvijek ima ključnu ulogu pa ako je netko u Vašoj obitelji do sada imao rozaceju, ne čudi ako ste ju dobili i Vi. Glavni okidač svega je svima dobro poznati stres. Upravo ga je zato potrebno dovesti na minimalne razine. Ukoliko ste ljubitelj začinjene ili masne hrane dobro je znati kako i ona uzrokuje nastanak rozaceje pa je dobro da smanjite njezino konzumiranje.

Liječenje rozaceje

Rozaceju je mogu će liječiti raznim kremama koje propisuje dermatolog. No, prije odlaska dermatolgu potrebno je posjetiti liječnika opće prakse koji će  Vam dati uputnicu za dermatologa u Vašoj blizini. Ukoliko želite, pregled možete zakazati i kod privatnog dermatologa. Odluka je na Vama! Ono što je bitno je reagirati na vrijeme kako se stanje ne bi pogoršalo, već adekvatno riješilo. Brinite o sebi iznutra i izvana jer svaka promjena koja se manifestira na koži većinom ima svoj uzrok iznutra.


Galerija


Kožne promjene svoj uzrok imaju iznutra, a manifestiraju se na koži

Saznajte kako se izboriti s neugodnom rozacejom

Imate li rozaceju?

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?