Uloga vitamina C u lijepom i zdravom izgledu kože


Podjeli na društvenim mrežama
Saznajte sve o vitaminu C i njegovim učincima

Sigurno znate da vitamini imaju važnu ulogu u izgledu kože. Osim što su zdravi, oni čine kožu vizualno lijepom. Postoje brojni vitamini koji imaju bitne uloge što se tiče ljepote i zdravlja, no, danas ćemo pažnju posvetiti vitaminu C i njegovoj ulozi u prekrasnom izgledu kože. Sve o njemu i njegovim učincima saznajte u nastavku.

Uloga vitamina C u lijepom i zdravom izgledu kože

Vitamin C djeluje odlično na kožu pružajući joj sjaj, zbog čega će ona izgledati svježe i nahranjeno. Također, čuva kožu od svih štetnih utjecaja koji dolaze iz okoline te sprječava pretjerano starenje kože, što je cilj većine žena. Bitno je reći da vitamin C potiče stvaranje kolagena koji također ima vrlo bitnu ulogu u mladolikom izgledu lica, stoga nećete pogriješitit ukoliko u svoju beauty rutinu uvedete serume, kreme i slično koji sadrže upravo vitamin C.

Vitamin C

Vitamin C je topiv u vodi. Posebnu ulogu ima u hladnijim danima jer odlično utječe na imunitet. Također, ovaj vitamin ima i brojne druge pozitive učinke, poput zaštite stanica od oksidativnog stresa i smanjenja umora. Također, vitamin C se osim u kozmetičkim preparatima može pronaći i u hrani, a njegov unos kroz kombinaciju preparata i hrane je odlična kombinacija.

Konzumacija vitamina C

Vitamin C nalazi se u brojnoj hrani. U paprici i bobičastom voću, a također se može pronaći i u citrusima. Dakle, povrće i voće odličan su izvor ovog vitamina. Ukoliko niste ljubitelj voća ili povrća, onda je za Vas unos vitamina C na druge načine poput šumećih tableta i slično odličan izbor. Dodaci prehrani trebali bi biti sastavni dio Vaše prehrane. Nanošenje vitamina C kroz razne kozmetičke preparate je bitno želite li izgledati lijepo, no, također je bitno u igru uključiti i prehranu kako biste dobili potpuni učinak.

Vitamin C i osjetljiva koža

Ukoliko imate osjetljivu kožu, dobro je znati da smijete koristiti vitamin C. No, tada proizvod ne smije sadržavati više od 10% koncentracije ovog vitamina kako ne bi nastale neželjene posljedice. Proizvodi koji imaju do 10% koncentracije vitamina C povoljno će utjecati na Vašu kožu, stoga ne morate brinuti. Na Vama je samo da pripazite i dobro se raspitate o proizvodima koje konzumirate. Što se tiče nanošenja vitamina C u obliku beauty preparata, dobro ga je nanositi nakon čiščenja lica i to dva puta dnevno.


Galerija


Vitamin C i lijepa koža

Ovaj vitamin ima bitnu ulogu u lijepom i zdravom izgledu kože

Budite lijepi i zdravi uz vitamin C

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?