Spriječite prijevremeno starenje kože korištenjem kreme sa zaštitnim faktorom


Podjeli na društvenim mrežama
Brinite o svojoj koži jer ona sve pamti

Ljetno vrijeme iziskuje posebnu njegu lica i lakše teksture krema. Isto tako, nanošenje šminke u manjoj količini karakteristično je za ljeto. Vjetar u kosi, velike količine vode i minimalan make up znak su da je ljeto stiglo.


Njega lica ljeti

Lice je kod mnogih žena izuzetno osjetljivo, stoga velike količine pudera ljeti čepe pore i stvaraju neugodne kožne promjene. Kako biste izbjegli ovakve situacije, važno je pravilno njegovati kožu i nanositi što manje šminke na nju. Obvezno koristite kremu sa zaštitinim faktorom kako biste izbjegli nastanak bora na licu. Pijte puno tekućine jer većina kožnih promjena nastaje iznutra.

Korištenje kreme sa zaštitinim faktorom

Vrlo je bitno koristiti kremu sa zaštitnim faktorom kako biste očuvali kožnu barijeru od mogućih oštećenja. Iako možda mislite da vas krema neće zaštititi od sunca, svakako hoće jer na svako mjesto na koje nanesete kremu sunce ne može prodrijeti. Isto tako, ako ipak volite nanjeti šminku čak i ljeti, znajte da vas i puder štiti od sunca, a neki puderi u sebi sadrže i zaštitini faktor.


Briga o koži

Redovita hidratacija kože vrlo je važna ukoliko želite spriječiti njezino isušivanje. Nakon tuširanja je potrebno nahidratizirati kožu hidratantnim kremama. Isto tako, prije izlaganja suncu važno ju je namazati zaštitnim faktorom kako biste izbjegli prijevremeno starenje kože zbog sunca. Kožu je potrebno hidratizirati i izvana, ispijanjem dovoljne količine vode, konzumiranjem manje kave i slično.

Nanošenje zaštitinog faktora na kožu

Kremu sa zaštitinim faktorom potrebno je nanositi svaka dva sata kako bi lice bilo zaštićeno od nepovoljnih utjecaja sunčevog zračenja. Ukoliko na lice nanosite šminku i nezgodno vam je naknadno nanositi kremu za sunčanje, probajte izbjegavati sunce te obvezno koristite sunčane naočale, šešire i slično. Mislite na svoju kožu na vrijeme kako kasnije ne biste morali nadoknađivati nastalu štetu. Koža će vam biti zahvalna.


Galerija


Hidratacija lica ključna je kako biste spriječili nastanak bora

Brinite o vašoj koži dok je vrijeme jer koža sve pamti i ne želite kasnije nadoknađivati nastale štete.

Tretmani lica pridonjeti će njegovom lijepom izgledu

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?