Krema za sunčanje ne mora oštetiti vašu odjeću - saznajte kako


Podjeli na društvenim mrežama
Saznajte sve o kremi za sunčanje

Ljeto je, sunčevo zračenje je posebno štetno u ovim mjesecima i važno je zaštititi se kremom za sunčanje. No, kako se znojimo, često na odjeći znaju ostati mrlje od kreme i uništiti najdraži odjevni komad. Kako stati na kraj nepoželjnim mrljama od kreme za sunčanje, pročitajte u nastavku.


Saznajte kako sprječiti mrlje od kreme za sunčanje

Bolje spriječiti, nego liječiti uzrečica je koju ste zasigurno čuli bezbroj puta. Pitate se kako spriječiti mrlje? Mnoge kreme na sebi imaju oznaku na kojoj piše da je formula bez mrlja. Idući put kada ćete kupovati kremu za sunčanje dobro pripazite što na njoj piše kako biste odabrali ispravnu kremu i poštedjeli se mrlja na odjeći. Isto tako, ostavite da se krema za sunčanje što duže suši na vašoj koži kako biste izbjegli mrlje. Dobro je znati da nakon što nanesete kremu za sunčanje, nije dobro nositi lagane i osjetljive materijale na koje će se masni sloj kreme lakše primiti.

Uklonite mrlje od kreme za sunčanje

Ukoliko se krema za sunčanje ipak primila za vašu odjeću, ne brinite! Vrlo lako ju možete ukloniti s haljine, majice i bilo kojeg drugogo odjevnog predmeta. Za tu svrhu koristite soda bikarbonu, deterdžent za posuđe, limunsku kiselinu i slično. Koji god sastojak da odaberete, neće pogriješiti. Nanesite na zahvaćeno područje neki od navedenih sastojaka i pustite da djeluje pola sata, nakon čega ga je potrebno isprati te oprati u perilici. Vaša odječa biti će slobodna od mrlja od kreme i ponovno spremna za nošenje.


Proizvodi za uklanjanje mrlja od kreme

Postoje i proizvodi koji su namijenjeni isključivo uklanjanju mrlja. Ukoliko niti jedan drugi sastojak ne upali i ne ukloni mrlje s vaše odjeće, proizvodi za uklanjanje mrlja trebai bi odigrati svoju ulogu i definitivno ukloniti sve mrlje s odjeće. Te proizvode možete napraviti sami, a možete ih potražiti i u najbližoj drogeriji. Njihova je cijena vrlo pristupačna, a učinkoviti su i vratit će vašu odjeću u prvobitno stanje. Pokušajte već danas ukloniti mrlje od kreme za sunčanje ili neke druge mrlje sa svoje odjeće i sami se uvjerite u navedeno.

Zaštitite se od sunca

Sunčeve zrake vrlo su štetne i općenito, a pogotovo ljeti, stoga je vrlo bitno prije izlaska na sunce nanjeti zaštitnu kremu koja će kožu zaštititi od mogućih negativnih posljedica, Ukoliko zbog straha da ćete uništiti odjeću ne želite najeti kremu za sunčanje, nemojte to raditi. Očuvanje vašeg zdravlja bitnije je od očuvanja vaše odjeće. Isto tako, navedeni savjeti pomoći će vam u uklanjanju potencijalnih mrlja s odjeće, stoga ne brinite. Mislite na sebe, izbjegavajte velike vrućine, pijte dovoljno tekućine i koristite kremu za sunčanje, a eventualne mrlje od kreme za sunčanje, njih ćete se uz naše savjete riješiti za čas posla.


Galerija


Uklonite mrlje od kreme za sunčanje s vaše odjeće uz pomoć sode bikarbone

Limunska kiselina pomoći će vam u borbi protiv mrlja od kreme za sunčanje

Obratite pažnju na deklaraciju na kremi za sunčanje

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?