Spriječite na vrijeme nastanak promjena na koži


Podjeli na društvenim mrežama
Saznajte sve o kožnim promjenama zimi

Kožne promjene nisu rijetkost. Razlozi njihovog nastanka su mnogi,a ukoliko i Vi imate problma s aknama, crvenilom na licu i slično, pažljivo pratite iduće minute i saznajte kako se izboriti s nepravilnostima na koži. Ne brinite jer je moguće izaći na kraj s promjenama na koži.


Kožne promjene

Nije rijetkost da je zimi koža osjetljivija pa se tako na njoj pojavljuju brojne nepravilnosti poput ekcema i slično. Na svu sreću te se promjene na koži mogu lako ispraviti odgovarajućim kremama za njegu kože i slično. Upravo radi sprječavanja nastanka nepravilnosti na koži, važno ju je pravilno njegovati i hidratizirati, a zimi će kremastije teksture krema imati zeleno svijetlo.

Ekcemi

Ukoliko Vam je na koži izbio plik crvene boje koji Vas svrbi i koža je na tom području suha, onda je velika vjerojatnost da je riječ o ekcemu. Kupanje u vrlo toploj do vrućoj vodi mnogima je sinonim za zimu, no, morate znati Vam takva voda može uzrokovati ekcem, stoga, idući put kada ćete se tuširati, okrenite vodu na malo hladniju temperaturu i izbjegnite mogući nastanak ekcema.


Hidratacija kože

Hidratacija kože iznimno je  važna kako ne bi došlo do isušivanja kože zbog hladnog i suhog zraka i ostalih vanjskih uvjeta. Kreme za lice koje imaju masnije teksture odličan su izbor za zimske mjesece, no, ukoliko imate problema s pretjeranim izlučivanjem sebuma one bi Vam mogle stvoriti druge kožne probleme, poput začepljenja pora i nastanka akni, stoga pripazite s njima.

Rumenilo lica zimi

Jeste li primjetili kako je Vaše lice zimi rumenije nego inače? Rumenilo na licu je lijepo i često mnoge žene posežu za rumenilom koje nanose na obraze, no, ukoliko prirodno rumenilo na obrazima postane prerumeno, to ne sluti na dobro. Naime, crvenilo u licu često može upućivati na rozaceju. Ukoliko ste primjetili da Vam je lice pretjerano crveno u području obraza, obratite se svom liječniku koji će Vas uputiti dermatologu.


Galerija


Nastanak crvenila na koži česta je pojava zimi

Saznajte kako očuvati Vašu kožu od štetnih vanjskih utjecaja

Hladan zimski zrak može oštetiti kožnu barijeru

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?