Je li hidratantna krema dio Vaše beauty rutine?


Podjeli na društvenim mrežama
Saznajte sve o odličnom učinku hidratantne kreme

Jeste li znali da je hidratacija vrlo bitan faktor lijepog izgleda kože. Osim vodom, lice možemo hidratizirati i raznim hidratantnim kremama za lice koj će ga ostaviti mekim i elastičnim. Hidratacija lica trebala bi biti dio Vaše svakodnevne ritine s obzirom na to da koža s vremenom gubi elastičnost, a nerijetko ostavlja osjećaj zategnutosti.


Hidratantna krema

Hidratantna krema ima brojna svojstva, a glavno je ono da koži vraća svježinu i mekoću te ju čini zaglađenijom i ljepšom. U izboru krema za lice koja će mu pružiti hidrataciju možete se voditi raznim faktorima, poput cijene i brenda, no, imajte na umu, skuplja krema ne mora biti bolja od one nešto jeftinije. Kada odaberete hidratantnu kremu koja odgovara Vašem licu važno je redovito ju koristiti.

Njega masne kože

Zabluda je da masna koža ne zahtijeva hidrataciju te da će se ona nanošenjem krema s hidratantnim djelovanjem još više mastiti. Upravo zato što je isušena, masna koža proizvodi više sebuma, stoga ju je svakako potrebno hidratizirati. Postoji velik izbor hidratantnih krema za lice koje su pogodne za upravo ovakav tip kože, a za izbor kreme s hidratantnim svojstvima najbolje je posavjetovati se s dermatologom.


Nanošenje hidratante kreme

Ukoliko Vaša koža spada u gore navedenu kategoriju, odnosno, previše se masti, kremu nanosite kontrolirano i nije poželjno da nanosite noćne kreme, već je dobro pustiti lice da diše i odmori se. Naravno, kožu je potrebno hidratizirati i unosom tekućine, točnije, vode. Ukoliko nemate problema s masnom kožom, možete nanjeti kremu za lice i prije spavanja te naravno, obvezno ujutro nakon umivanja.

Izbor hidratantne kreme

S obzirom na to da na tržištu postoji velik izbor hidratantnih krema za lice te da postoje različite vrste kože, važno je izabrati hidratantnu kremu u skladu s time. Ukoliko je Vaša koža masna, izaberite kremu koja će ju matirati, a ujedno i hidratizirati. Ako ste sretnik koji nema problema s pretjeranim izlučivanjem sebuma, za Vas će biti odlične kreme koje samo hidratiziraju kožu, bez dodatnog matiranja.


Galerija


Iako imate masnu kožu, važno je koristiti kremu koja će ju nahidratizirati

Hidratacija je vrlo bitan dio lijepog izgleda Vaše kože

https://www.moja-djelatnost.hr/pretraga?q=njega+lica&cname=&c=

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?