Izborite se s neugodnim kožnim promjenama


Podjeli na društvenim mrežama
Saznajte sve o ekcemima i kako se izboriti s njima

Nije rijetka pojava da zimi zbog hladnog zraka koža postane suha i pojavi se crvenilo na licu, a često to crvenilo dolazi u paketu s neugodnim svrbežom i tada možemo utvrditi da je riječ o ekcemu. Ekcemi nisu željena pojava na koži, pogotovo na koži lica, a sve o njima saznajte u nastavku.


Ekcemi na koži

Kako prepoznati ekcem i što je on uopće? Riječ je o promjeni na koži koju možete prepoznati kao crvenilo na kojem su suhe bijele ljuskice, a osjećaj koji ono izaziva je nelagodan svrbež. Ukoliko ste se prepoznali u ovom opisu onda vrlo vjerojatno imate ekcem. No, ne paničarite. Ono što je bitno znati je da treba reagirati čim primjetite promjene na koži kako bi se one što lakše uklonile.

Dermatolog

Kada primjetite promjene na Vašoj koži važno je posjetiti dermatologa kako bi Vam on propisao terapiju kako biste se što brže i što lakše izborili s neugodnim kožnim promjenama, koje, osim što nisu ugodne, ne izgledaju lijepo i smanjuju kvalitetu života. Dermatolog će Vam propisati odgovarajuću kremu ili sapun i slično koji će Vam pomoći u borbi s ekcemom.


Krema za borbu protiv ekcema

Postoje razne dermatološki testirane kreme koje možete nabaviti u ljekarni, a koje se izdaju na recept, stoga je prvi korak odlazak doktoru koji će Vam dati uputnicu i prijedlog koju kremu za borbu protiv ekcema koristiti. Važno je da se pridržavate uputa ukoliko se želite izboriti s nelagodnim kožnim promjenama.

Znakovi ekcema

Postoje različiti znakovi ekcema, ovisi o kojem je ekcemu riječ, no, neki znakovi zajednički su svim vrstama ekcema na koži. Riječ je o crvenilu na koži, mjehurićima. Također, pogođeno područje obilježeno je neugodnim svrbežom kojeg se gotovo nemoguće riješiti. Ukoliko Vam ovi simptomi nisu poznati, znajte da ste sretnik jer nije lako živjeti s ekcemom koji smanjuje kvalitetu života. Brinite o sebi i svojoj koži na vrijeme kako biste spriječili neželjene posljedice.


Galerija


Brinite o svojoj koži na vrijeme

Ekcemi su neugodne promjene na koži kojih se na svu sreću možete riješiti

Recite zbogom kožnim promjenama

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?