Saznajte kako se izboriti s pretjeranim lučenjem sebuma na T-zoni


Podjeli na društvenim mrežama
Pružite Vašoj koži duboku hidrataciju i smanjite lučenje sebuma

T-zona mnogima stvara problem jer se upravo na tom području sebum pretjerano luči i uzrokuje mastan sloj na koži koji često neprivlačno izgleda. Ukoliko i Vi imate isti problem, pažljivo čitajte iduće minute jer možda upravo u njima pronađete rješenje za Vas. Neka neugodna T-zona postane Vaša prošlost.


Tretiranje T-zone

Ukoliko imate masnu ili mješovitu kožu onda znate koliko je potrebno kako biste se izborili s pretjeranim lučenjem sebuma. Bezbroj isprobanih proizvoda kojima ste pokušali riješiti problem T-zone, no niti jedan Vam nije pomogao? T-zona je zapravo suha te ju treba hidratizirati, no, više o tome u nastavku.

Hidratacija kože

Razni savjeti kako trebate hidratizirati Vašu kožu jer je ona zapravo suha te se zato pretjerano masti Vaša su svakodnevica. Istina, koža koja se pretjerano masti je zapravo dehidrirana i potrebna joj je duboka hidratacija, kako izvana, tako i iznutra. Brojni gelovi za umivanje u sebi sadrže svojstva koji će kontrolirati lučenje sebuma, a isto tako i hidratantne kreme i tonici igraju svoju ulogu.


Dehidracija kože

Kožu štiti hidrolipidni sloj. Kada se on ošteti, nastaje gubitak vode u koži. Jeste li primjetili kako zimi koža lica postaje suha i često se na njoj znaju stvoriti malene crvene mrlje koje nazivamo lišajevima, a nerijetko nastaje i crvenilo na obrazima koje uzrokuje hladan zrak. Sve su to razlozi zašto koža izgleda suho i zašto ju je potrebno hidratizirati i samim time ju nahraniti i vratiti joj život.

Koraci u očuvanju kože od isušivanja

Početak svega je dobra priprema pa tako lice prvo treba dobro umiti, mlakom vodom i gelom za Vaš tip kože. Isto tako, poželjno je napraviti piling barem 2 puta mjesečno kako bi se uklonile sve mrtve stanice s kože i kako bi lice prodisalo. Nakon toga možete nanijeti masku za lice, no, bolja opcija je nanijeti kremu za lice jer mnoge kreme za lice zapravo u sebi sadrže iste one sastojke kao i maske, a puno su isplativije.


Galerija


Ukoliko se Vaša koža pretjerano masti ona je zapravo dehidrirana

Kožu treba hidratizirati iznutra i izvana

Neka Vaša koža zablista

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?