Trajni lak i sve o njemu


Podjeli na društvenim mrežama
Saznajte sve o trajnom laku koji će Vas oduševiti.

Većina pripadnica ljepšeg spola voli lijepe i uredne nokte, no njih i nije tako lako održavati. Upravo zato postoji trajni lak. Lak koji će trajati tjednima, koji neće biti potrebno stalno nadograđivati i koji će lijepo izgledati. Zvuči savršeno, zar ne? Ukoliko još niste isprobali trajni lak, sada je pravo vrijeme za to. U nastavku saznajte sve o trajnom laku koji će Vas oduševiti.

Trajni lak

Trajni lak traje puno dulje od običnog laka, otprilike više od 2 tjedna. Skida se acetonom u par minuta. Sve drugo nije trajni lak, već uv gel i slično.

Što to izdvaja trajni lak od običnog laka? Osim što pruža sjaj noktima, također čuva i njegov prirodan izgled. Također, ova vrsta laka neće puknuti kao što je to slučaj s gel lakom. Trajni lak je vrsta mekog gela koji se nanosi na nokat u tankom sloju i napravljen je tako da prianja uz prirodni nokat. Također, djeluje i kao prirodni učvršćivač noktiju. Jesu li ovo dovoljni razlozi da se već danas odlučite na trajni lak?

Dobro je znati

Ukoliko se odlučite za apliciranje trajnog laka bitno je znati određene stvari. Trajni lak potrebno je skidati odstranjivačem laka za nokte, a ne turpijom. Također, nanošenjem upravo ovog laka nokti neće biti debeli kao što je to slučaj s uv gelom. Trajni lak uvijek se skida do kraja i ne ostavlja nikakve slojeve. Njegovo trajanje ograničeno je na dva do tri tjedna.

Trajni lak pogodan je za one pripadnice ljepšeg spola koje žele dulje nokte, izmijeniti oblik noktiju ili se jednostavno žele osloboditi griženja noktiju. Trajni lakovi sastoje se od silikonske mase, pigmenta i smole koju je potrebno sušiti u lampi za nokte. Silikon koji se nalazi u laku osigurava lakšu mazivost. Također, ne puca i neće Vam se dogoditi mnogima dobro poznata situacija da noktom zapnete za patentni zatvarač na trapericama ili neki neki drugi predmet i uništite naneseni lak.

Nedostaci trajnog laka

Kao što svi znamo, ništa nije savršeno pa tako i trajni lak ima svoje nedostatke. Upravo oni sadrže rezne štetne kemikalije, no njih sadrže i obični lakovi pa ih svejedno koristimo svakodnevno. Za ‘fiksiranje’ trajnog laka potrebno je korištenje UV lampe kao i za gelirane nokte čije je djelovanje također štetno i kancerogeno.

Također, ako imate slabe nokte koji su osjetljivi, trajni lak će ih još više oslabjeti. Na Vama je da odlučite želite li za ljepotu potencijalno dodatno oslabjeti svoje nokte ili ćete ipak nastaviti s korištenjem običnog laka. Bitno je pripaziti i da kozmetičarka koja uređuje Vaše nokte ne miješa UV gel i trajni lak jer vam to može oštetiti nokte.

Postupak izrade trajnog laka

Kako bi lak na Vašim noktima izgledao što bolje prvo je potrebno pripremiti nokat, odnosno temeljito ga očistiti. Zatim slijedi nanošenje baznog laka koji se dvije minute suši u lampi. Ono što svi nestrpljivo čekamo je nanošenje glavne boje. Ona se nanosi u dva sloja, pri čemu se svaki sloj suši dvije do četiri minute. Zatim slijedi lakiranje završnog sloja koji je potrebno sušiti oko četiri minute u lampi. Odmašćivanje laka i skidanje viška laka s nokta idući je korak prema Vašim noktima iz snova, a u stopu ga slijedi čiščenje prašine s nokta te nanošenje ulja na kožicu nokta. Vaš trajni lak je spreman da osvoji sve poglede!


Galerija


Trajni lak

Trajni lak

Trajni lak

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?