Keratinski tretman - sve što treba Vašoj kosi da opet zablista


Podjeli na društvenim mrežama
Saznajte sve o keratinskom tretmanu

Keratin je pomoćnik u postizanju lijepe kose kojoj svaka žena teži. Utječe na strukturu kose i čini ju glatkom, a više o keratinu pročitajte u nastavku.


Djelovanje keratina

Keratin utječe na bolju strukturu kose i popravlja kosu kako iznutra, tako i izvana. Isto tako, pomaže u regeneraciji kose i poboljšava njezinu elastičnost. Keratin će kosu učiniti ravnom, glatkom i sjajnom. Keratin je prirodni vlaknasti protein koji tijelo proizvodi. Kosa i nokti sastoje se gotovo isključivo od keratina. Dobro je znati kako keratin štiti kosu od vanjskih utjecaja te nije topiv u vodi. Ukoliko ne koristite keratin, možda je danas pravo vrijeme da ga krenete koristiti i budete zapanjeni poboljšanim izgledom kose.

Tretman keratinom

Ovaj tretman revitalizira suhu i oštećenu kosu i čini je mekom. Keratinsko zaglađivanje kose omogućit će vam brže i lakše oblikovanje kose, a učinak ovog tertmana traje do šest mjeseci. Kakav je postupak keratinskog tretmana? Važno je naglasiti da ukoliko je kosa previše opterećena, proteinska vlakna se odvajaju. Izlaganjem suncu i visokim temperaturama, morska sol, korištenje sušila za kosu ili pegle, sve to utječe na oštećenje kose i čini ju lomljivom. Keratinski tretman priskočit će vam u pomoć i učiniti da vaša kosa ponovno zablista.


Negativni učinci keratinskog tretmana

Većina keratinskih tretmana kosu ravna uz pomoć kemikalije koja se smatra kancerogenom. Sastojak koji je sigurniji i koji se koristi umjesto formaldehida je glioksilna kiselina. Treba voditi računa o tome prikrivenim kemikalijama koje otpuštaju formaldehid kada se nađu u doticaju s visokom temperaturom. Rizik od oštećenja kose pri keratinskim tretmanima također leži i u korištenju visokih temperatura koje pomažu zadržati keratin u vlasi, a ne ga ostaviti na površini kose.

Duljina trajanja tertmana keratinom

Duljina trajanja tretmana keratinom, odnosno, broj tretmana kojima je potrebno podvrgnuti kosu ovisi o specifičnoj teksturi kose svakog čovjeka, stilu frizure i samom keratinskom proizvodu. Kako su keratinski tretmani postali sve popularniji, na tržištu postoje različiti rasponi njihove snage i učinkovitosti, a kako biste odabrali onaj koji vam najbolje odgovara, važno je posavjetovati se sa stručnjacima koji će vas najbolje uputiti koji tretman keratinom odabrati. Ne idite na svoju ruku u avanturu ravnanja kose keratinom kako ne biste napravili više štet, nego koristi.


Galerija


Keratinsko ravnanje kose - pravo čudo

Keratinski tertman učinit će da Vaša kosa ponovno zablista

Rezervirajte već danas svoj termin za keratinsko ravnanje kose

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?