Saznajte na koji način pravilno njegovati kosu


Podjeli na društvenim mrežama
Arganovo ulje ima odličan učinak na kosu

Često kosu izlažete štetnim utjecajima poput pegle za kosu ili figara, farbate kosu, a šišanje Vam nije najbitnija stavka na popisu? Onda je Vaša kosa vjerojatno ispucala i beživotna i potrebno joj je hitno šišanje, barem vrhova.


Njega ispucalih vrhova

Njegovati kosu nije teško. Šišanje svaka tri mjeseca, što manje izlaganje vrućem zraku, korištenje ulja za vrhove i rezultati će biti vidljivi. Vaša će kosa biti sjajana, meka na dodir, čvrsta i zdrava. Imali dugu ili kratku kosu, bitno je posvećivati joj pažnju jer sva šminka svijeta i odjeća ne mogu skrenuti pogled s kose koja je ispucala i suha. Pogotovo kada ima izrast kojeg je teško ne vidjeti.

Ulje za kosu

Kosu je dobro njegovati uljima za kosu, poput arganovog ulja i slično. Ulje nanesite samo na vrhove, ne uzduž cijele kose, a posebno ne na tjeme kako ga ne biste umastili i napravili kontraefekt nakon pranja kose. Redovito koristite ovo ulje za vrhove i primjetit ćete razliku koja će Vas oduševiti. Isto tako, postoje razni silikoni za vrhove kose koji će pomoći u njezinom očuvanju i obnovi.


Arganovo ulje

Ukoliko želite da je Vaša koza nahidratizirana i sjajna pokušajte s arganovim uljem koje je do sada mnogima pomoglo. Dovoljno je nanjeti ga vrlo malo na dlanove i utrljati ga među dlanovima i zatim lagano nanjeti na vrhove kako biste ga utrljali na vrhove kose. Bitno je da uljem ne idete po tjemenu kako ne biste zamastili kosu prije reda. No, ukoliko jednom mjesečno nanesete arganovo ulje na tjeme, neće se dogoditi ništa loše, dapače.

Smanjite elektricitet kose

Sigurno ste primjetili kako Vam se tijekom zime kosa elektrizira. Razlog tome može biti hladan zrak koji obiluje vlagom, a isto tako, dodatan elektricitet kose potiče korištenje pegle za kosu i figara koji svojim vrućim zrakom oštećuju kosu, a dodavanje laka za kosu nakon njihovog korištenja samo je točka na i u oštećenju kose i konačno, njezinom elektriziranju. Perite kosu maksimalno dva puta tjedno, izbjegavajte njezino izlaganje večikim vrućinama, njegujte ju i elektricitet bi se trebao smanjiti.


Galerija


Hladan i vlažan zrak dodatno utječe na elektricitet kose

Prestankom korištenja uređaja za stiliziranje kose smanjit ćete njezin elektricitet
Posjetite frizera i vratite život Vašoj kosi

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?