Frizerski saloni (oblikovanje kose)


Podjeli na društvenim mrežama
U frizerskom salon idete kada poželite promijeniti svoju kosu. To može biti samo šišanje, ali i bojanje, oblikovanje i priprema za različite svečanosti. Ponuda frizura je bogata, te frizerski saloni stoje na raspolaganju za ostvarivanje svake vaše želje.

Kada trebate oblikovati, njegovati ili ošišati kosu, odlazite u frizerski salon. Ovisno o ponudi, frizerski saloni nudi i šire usluge masaže, pedikure, manikure ili pak sunčanja.
Što rade frizeri?

Jednom kada stupite u frizerski salon, dočekat će vas frizer, stručna osoba koja se brine o vašoj kosi. Vaš posjet frizerskom salonu može se sastojati od pranja, šišanja, bojanja i oblikovanja kose. Ujedno, pružaju i usluge za njegu i oblikovanje brade i brkova. Od dodatnih usluga, frizeri mogu uređivati trepavice i obrve, te nanositi šminku. S obzirom na razne usluge, salon mora biti opremljen kvalitetnom frizerskom opremom, koja uključuje škare, sušila za kosu, boju i šampone, gelove, lakove, ručnike i zaštitne ogrtače i ostalo. Ako ste u potrazi za njihovim uslugama, najbolje ih je kontaktirati i ugovoriti termin ili posjetiti salon i pogledati kada se možete iskoristiti neku od frizerskih usluga.

Šišanje kose

Kosu možete prvo oprati kući ili u frizerskom salonu, te potom slijedi šišanje. Ono se obavlja frizerskim škarama ili aparatom za šišanje. Većina frizerskih salona u svojoj ponudi će imati šišanje kose za žene, muškarce i djecu, dok su neki posebice specijalizirani za frizerske usluge. Ako se odlučite za pranje kose u salonu, nakon pranja se kosa mota u ručnik i suši ručnikom. Kako vam kosa ne bi upadala u oči i smetala tokom šišanja, na vrat će se postaviti zaštitni ogrtač koji će pokrivati i štiti gotovo cijelo tijelo od dlaka koje će padati za vrijeme šišanja. Rezultate ćete moći pratiti u velikom ogledalu koje će stajati ispred vas, a onaj dio koji ne vidite, frizer će vam rado pokazati u manjem ogledalu
Bojanje kose

Želite li obojati kosu u novu boju, nastojte izbjegavati sami to raditi kod kuće jer se često događaju nezadovoljavajući rezultati koji mogu uvelike naštetiti kosi. Umjesto toga otiđite profesionalcima u frizerskom salonu, koji će se pobrinuti o vašoj kosi. Postoje različite boje, te će vaš odabir olakšati frizeri koji do željene boje mogu doći miješanjem tubica do zadovoljavajućih rezultata. Boju pažljivo nanose kistom za bojanje kose i koriste zaštite rukavice. Ako prvi put bojite kosu ili ne želite trajnu boju, onda se može odlučiti na preljev. On imitira sjaj i kvalitetu trajne boje, čini vašu kosu mekom i glatkom na dodir, te ovisno o boji traje u prosjeku najmanje 5 do 10 pranja ili čak više.

Oblikovanje kose

Frizerski saloni dostupni su i za oblikovanje kose za različite svečanosti, poput vjenčanja, maturalne večeri i ostalih zabava. Ako nemate volje ili iskustva napraviti kompliciraniju frizuru koju ste vidjeli na internetu, spas u zadnji čas je frizerski salon. Možete im pokazati slike kao inspiraciju za izgled vaše kose ili pogledati kakve frizure saloni imaju u ponudi. Frizure mogu varirati od ravnih ili kovrčavih, te s pletenicama, punđama ili elegantnim ukrasima. U svakom slučaju, vaša frizura bit će moderna i glamurozna, a vi spremni za odlazak na svečanost.


Galerija


Želite ošišati ili obojati svoju kosu?

Frizerski salon ostvarit će svaku vašu želju.

Rezervirajte svoj termin

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?