Uz temeljito i redovito pranje zubi očuvajte svoj osmijeh


Podjeli na društvenim mrežama
Saznajte sve o ispravnom četkanju zubi

Pranje zubi vrlo je bitno želite li ih očuvati zdravima i lijepima, no, mnogi zube peru minimalno, a zatim posežu za raznim rješenjima kako bi popravili nastalu štetu. Jednom kada oštetite Vaše zube, postojat će mogućnost da nadoknadite nastalu štetu, no, Vaše prirodne zube nitko Vam neće moći vratiti. Složit ćete se da je ipak ljepše vidjeti prirodan i lijep osmijeh od onog umjetnog ukoliko ste mlada osoba, stoga, brinite o svojim zubima na vrijeme kako kasnije ne biste žalili.

Pranje zubi

Pranje zubi minimalno dva puta dnevno trebala bi biti svačija rutina. Uz to, važno je koristiti razna sredstva za održavanje zube zdravima, poput konca za zube, vodice za ispiranje usta i slično.  Važnu ulogu ima i strugač za jezik koji uklanja većinu bakterija iz usta. Grubo i površno pranje zubi izazvat će samo oštećenje zubi, stoga izdvojite minimalno dvije minute dnevno i temeljito iščetkajte svoje zube.

Četkica za zube

Postoje razne vrste četkica za pranje zubi. Od onih klasičnih do električnih. Električne četkice će bolje i temeljitije očistiti Vaše zube, a osim toga su i isplativije. Što se tiče klasične četkice za pranje zubi, možete pronaći više vrsta iste, no preporuča se ona koja ima mekane niti kako ne biste oštetili caklinu. Pravilno i redovito četkanje zubi bitan je faktor ljepote Vašeg osmijeha!

Četkanje zubi

Zubi su vrlo osjetljivi i, iako je caklina koja ih prekriva najčvršća tvar u ljudskom tijelu, čak i ona može biti uništena. Upravo zbog toga zube treba četkati kružnim i laganim pokretima bez jakog pritiska kako ne biste napravili nevidljive rupice na njima i oštetili caklinu koja, kada je jednom uništena, više se ne može obnoviti. Zube je poželjno četkati pod kutom od 45 stupnjeva i mekom četkicom koja ih neće oštetiti.

Konac za zube

U njegu usne šupljine potrebo je uključiti više preparata i sredstava namijenjenih njezi zubi. Uz samu četkicu koja je polazišna točka brige o zubima, potrebno je koristiti i konac za zube ili, ako ne preferirate konac, interdentalne četkice koje odlično ulaze u prostor između zubi i uklanjaju nakupine hrane. Isto tako, otopina za ispiranje usta odličan je saveznik higijene usne šupljine. Uz sve navedeno, Vaši će zubi biti očuvani i zdravi, a Vi ćete imati prekrasan osmijeh!


Galerija


Četkanje zubi vrlo je bitno ukoliko želite lijepe zube

Lijep i zdrav osmijeh nadomak ruke

Sve o pravilnom četkanju zubi

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?