Izbjeljivanje zubi metodom izvlačenja ulja


Podjeli na društvenim mrežama
Saznajte sve o metodi izvlačenja ulja

Izbjeljivanje zubi razno raznim načinima i sredstvima ono je što je većina ljudi isprobala. Neke od metoda su bile uspješnije, neke manje, no, jeste li pokušali s metodom izvlačenja ulja. Riječ je o vrlo prirodnoj metodi koja neće oštetiti Vaše zube, a učinak će biti zadovoljavajuć. Ukoliko još niste isprobali ovu metodu, možda je baš danas pravo vrijeme da izbijelite Važe zube metodom izvlačenja ulja.


Izbjeljivanje zubi metodom izvlačenja ulja

Kao što joj i sam naziv govori, ova metoda koristi ulje koje se mućka u ustima i zatim, naravno, ispljune. Iako zvuči pomalo uzaludna, ovom ćete metodom izbijeliti zube i ukloniti nepoželjne naslage na njima.  Metodom izvlačenja ulja iz organizma se izvlače nečistoće. Ulje je u ustima potrebno držati 20 minuta. Iako Vam to zvuči možda i previše, neka Vas utješi činjenica da rezultati neće izostati.

Koje je ulje najbolje odabrati

Za ovu metodu najbolje će poslužiti sezamovo ulje koje ima najbolji učinak i neće izazvati posljedice u organizmu ukoliko slučajno progutate ulje. Naravno, uz korištenje metode izvlačenja ulja, potrebno je redovito prati zube. Samo ulje ne može zamijeniti pastu za zube. Ulje služi samo kako bi se izbijelili zubi, no, ne i kao zamjena pasti za zube.


Prednosti metode izvlačenja ulja

Osim što izbjeljuje zube, ova metoda ima i brojne druge prednosti pa tako uklanja plak sa zubi. Također, jača desni i sprječava karijes te smiruje suho grlo. Imate li napukle i suhe usne, ova će ih metoda nahidratizirati. Isto tako, ojačati će Vaš imunitet, što je posebno bitno u zimskom razdoblju kada su prehlade svuda oko nas. Metoda izvlačenja ulja ima brojne prednosti, a ukoliko ju još niste isprobali, možda je baš danas pravo vrijeme za to.

Izbor ulja

Za metodu izvlačenja ulja možete koristiti sezamovo, kokosovo, suncokretovo ulje ili neko drugo ulje, no, ono koje se najviše preporučuje je sezamovo ulje. Osim što je vrlo zdravo, sezamovo ulje obiluje bakrom, cinkom, vitaminom B1 i drugih. Također je odlično ukoliko bolujete od dijabetesa, a imate li problema s migrenom, ovo će ulje riješiti Vaš problem. Ovo je ulje iznimno hidratantno te je upravo zbog toga vrlo korišteno u kozmetičkoj industriji.


Galerija


Sezamovo ulje odlično djeluje na posvjetljivanje zubi

Izbijelite Vaše zube uljem uz metodu izvlačenja ulja

Odličan način posvjetljivanja zubi za koji još niste čuli

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?