Neraskidiv par


Podjeli na društvenim mrežama
Radio i televizija i danas su među najznačajnijim izvorima informacija i zabave.


Radio

Voljen i rado korišten već preko punog stoljeća, radio je sam po sebi vrlo jednostavan i direktan. Signal se prenosi putem elektromagnetskih valova čija je frekvencija niža od frekvencije vidljive svjetlosti. Stoga radio ne vidimo, ali ga jako dobro čujemo.

Iako zbog nedostatka slike mnogi smatraju kako radio gubi na važnosti, to zaista nije tako.

Pouzdan i jednostavan, radio je česti suputnik svakog vozača automobila. Vožnja je bez zvuka radija nezamisliva, bez obzira na to je li Vaša odabrana stanica ona koja Vas informira o različitim događanjima ili pak ona koja Vas zabavlja dobrom glazbom.

Isto tako, mnogi i danas vole nazvati radio-stanicu kako bi naručili pjesmu ili pak sudjelovali u nekoj od brojnih nagradnih igara, a biti radio-DJ i danas je san mnogih. 


Televizija

Za sve generacije, televizija ostaje jedan od omiljenih izvora zabave. Dramske i humoristične serije, filmovi, dokumentarne emisije, vijesti i reality TV nešto su što velik broj ljudi svakodnevno prati i o čemu naveliko raspravlja, a TV emisije i danas su zaslužne za celebrity status mnogih.

Uz obilje televizijskih programa svatko će pronaći nešto za sebe, u skladu sa svojim interesima. Tako imamo TV-postaje specijalizirane za krimiće, humor, romantiku, povijesne dokumentarce, reality emisije, crtiće i mnogo toga drugoga.

Vijesti su svakako među najgledanijim televizijskim programima, a posebno se ističe sekcija vremenske prognoze koju i mnogi danas smatraju najpouzdanijom i preferiraju je u odnosu na, primjerice, internetsku.

Pojavom smart-TV uređaja mogućnosti su se još i proširile, a upravo zbog toga je ovaj medij i dalje veoma voljen, a na tome će još dugo i ostati.


Galerija


Tražite li kvalitetan radio ili TV prijamnik?

Danas Vam je dostupan velik izbor prijamnika, ali i radio i TV kuća čiji je zadatak zabaviti i informirati Vas.

Pronađite ih još ovdje.

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?