Za ljubitelje čitanja


Podjeli na društvenim mrežama
Ove oaze pisane riječi oduševit će sve ljubitelje knjiga bez obzira na preferirani žanr.


Knjižnice

Knjižnice su stvorene prije više tisuća godina s idejom organiziranja građe, čemu uvelike služe i danas. U knjižnicama su zaposleni profesionalni knjižničari, informatolozi i arhivisti, a uz njih rade i pomoćni knjižničari.

Svrha knjižnica je sakupljanje i organizacija građe, te omogućavanje javnosti da tu istu građu koristi pod određenim uvjetima. Danas su dostupne različite vrste knjižnica koje uključuju standardne, javne knjižnice raznolike građe, školske knjižnice, fakultetske knjižnice, knjižnice namijenjene ciljanoj publici, crkvene knjižnice i druge.

Uz knjige, u knjižnicama ćete pronaći i znanstvene radove, stripove, pa čak i audio-vizualnu građu.


Knjižare

Kada je riječ o komercijalnoj prodaji knjiga, govorimo o knjižarama, specijaliziranim trgovinama čija je primarna svrha prodaja knjiga, što uključuje školske udžbenike.

Knjižare danas ne prodaju samo knjige, već i druge vrste građe poput stripova, glazbenih CD-ova i ploča, računalne periferije, tematske odjeće i modnih dodataka, suvenira, poklona i drugih predmeta od interesa.

Imamo i knjižare specijalizirane za prodaju korištenih knjiga, a njih zovemo antikvarijatima. Antikvarijati su posebno popularni među školarcima i studentima koji svoje udžbenike nabavljaju po povoljnijim cijenama, ali i među ljubiteljima knjiga koji svoje najdraže naslove žele nabaviti po povoljnijim cijenama.


Galerija


Želite pročitati novi, zanimljivi naslov?

U Hrvatskoj je aktivan velik broj izvrsnih knjižnica, knjižara i antikvarijata.

Pronađite svoju novu najdražu knjigu

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?