Uvijek dobra ideja za ljubitelje izvedbene umjetnosti


Podjeli na društvenim mrežama
Uvijek popularna među svim generacijama, kina i kazališta rado su posjećena mjesta.

Osim što ćete pogledati nešto zanimljivo, nakon druženja u kinu ili kazalištu zajamčena Vam je i dobra rasprava o upravo odgledanom. Mjesta su to na kojima se okupljaju ljudi sličnih svjetonazora i ukusa, naročito kada su u pitanju filmski festivali i slična događanja.


 

Kina

Kina predstavljaju lokacije na kojima se prikazuju filmovi za veće mase ljudi, a često su prilagođena posebnim vrstama filmova. Primjerice, kina specijaizirana za blockbustere, filmove s filmskih festivala, dokumentarne filmove, 3D filmove i slično.

Kina su također popularna kad je riječ o obiteljskim druženjima s djecom budući da su kina mjesta gdje najranije možete pogledati nove crtiće sinkronizirane na hrvatski, a i omiljena su mjesta organiziacije dječjih rođendana.

Ljeti su posebno posjećena kina na otvorenom gdje u filmovima možete uživati na ugodnom, svježem zraku.

 

Kazališta

Kazališta su, naravno, starija od kina, no danas zadržavaju svoju popularnost među svim generacijama. Štoviše, novije kino često zaintrigira mlađe generacije da daju priliku i kazalištu, a tako se u konačnici i rode zaljubljenici u ovu umjetnost. Kazalište čine više od komedija i tragedija. Nude Vam zanimljive opere, balete, brojne predstave za djecu i mnogo toga drugoga.

Predstave se odvijaju uživo, stoga na licu mjesta možete posvjedočiti nadarenosti glumaca, kao i besprijekornim improvizacijama.

Škole rado posjećuju kazališta u svrhu poboljšavanja razumijevanja aktualnog školskog programa, a djeca posebno dobro prihvaćaju ovakav stil učenja o povijesti izvedbene umjetnosti, kao i o radnji svojih aktualnih lektira što uvijek pokreće sjajne rasprave na nastavi.


Galerija


Tražite li kino ili kazalište u svojoj blizini?

Pronađite najbolje kino ili kazalište u skladu s Vašim ukusom.

Posjetite ih još danas

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?