Prozor u svijet


Podjeli na društvenim mrežama
Učenje stranog jezika odličan je primjer važnosti cjeloživotnog učenja.

Škole stranih jezika izvrsna su polazišna točka kada je riječ o učenju stranih jezika. Podučit će Vas osnovnom i naprednom vokabularu, gramatici, pravilnom izgovoru i nekim osnovama kulture iz koje potječe jezik koji učite. No učenje stranog jezika je i puno više od toga – potrebno ga je koristiti i usavršavati doživotno budući da s promjenama u društvu dolaze i promjene u jeziku.Kada je najbolje učiti strani jezik?

Uvriježeno je mišljenje da je strani jezik najbolje učiti u mlađoj dobi. Iako je točno da djeca upijaju „kao spužve,“ to nipošto ne znači da odrasle osobe i osobe starije životne dobi ne mogu savladati novi strani jezik – apsolutno mogu. Mnoga su istraživanja već dokazala kako ne postoji dobna granica za savladavanje novih znanja i vještina, tako da ni strani jezik nije izuzetak. Potrebno Vam je samo malo volje i vremena.

Strani jezik najbolje se usvaja u manjim grupama pod vodstvom iskusno predavača i govornika jezika koji se uči, a koji će se rado posvetiti učeniku i individualno s ciljem uspješnijeg savladavanja pravila novog i zanimljivog stranog jezika.


Kako lakše savladati jezik?

Najvažniji savjet koji možemo dati osobi koja uči novi strani jezik jest da ga pokuša živjeti. Učite portugalski? Gledajte filmove i slušajte glazbu na portugalskom, čitajte tekstove na portugalskom. Nema veze što ste tek početnik i što većinu riječi nećete razumjeti. To ni nije poanta. Poanta je da steknete određeni osjećaj za jezik koji možete tek kada ga koristite. Isto tako je pri učenju novog jezika važno da ga što više govorite, stoga svaku lekciju izgovarajte na glas. Puno će Vam pomoći u savladavanju gradiva i učenju izgovora.

Također, iako je mnogima najteži aspekt učenja novog jezika, gramatika je izuzetno važna. Ne preskačite ju, štoviše, poklonite joj dodatnu pozornost. Kada prođete taj dio osjetit ćete veliko olakšanje, ali i novo samopouzdanje u baratanju novim jezikom.Galerija


Želite li savladati novi strani jezik?

Upišite tečaj u nekoj od brojnih škola stranog jezika.

Naučite novi strani jezik.

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?