Opismenjavanje i širenje pogleda u svijet.


Podjeli na društvenim mrežama
Obrazovanje je jedna od najvažnijih stvari koje možete osigurati svojoj djeci.


Osnovno obrazovanje

Obavezno u Republici Hrvatskoj, osnovno se obrazovanje provodi u specijaliziranim osnovnim školama, a započinjem upisom u prvi razred za djecu od šest ili sedam godina, a traje osam godina kada obično započinje srednjoškolsko obrazovanje.

Osnovnoškolsko obrazovanje za cilj ima opismenjavanje i pružanje općeg znanja i vještina učenicima, a to ih znanje treba pripremiti za daljnje školovanje i svakodnevno funkcioniranje. Isto tako, osnovnoškolsko obrazovanje djeci pruža odličan temelj za razvijanje interesa i hobija.

Programi osnovnih škola međusobno su usklađeni i uređeni od strane nadležnog Ministarstva kako bi se svim učenicima osigurala jednaka kvaliteta obrazovanja.

Prije započinjanja osnovnoškolskog obrazovanja, moguće je uključivanje djeteta u predškolsko obrazovanje, tzv. „malu školu“ koja buduće đake priprema za školske izazove.


Srednjoškolsko obrazovanje

Po završetku osnovnog obrazovanja, najčešće se upisuje srednjoškolsko obrazovanjem. Srednje škole polaznicima omogućavaju stjecanje kompetencija za nastavak daljnjeg obrazovanja ili za uključivanje na tržište rada, ovisno o vrsti škole. U Hrvatskoj je moguće upisati srednje škole različitog trajanja, od čega četverogodišnje škole omogućavaju daljnji nastavak obrazovanja.

Srednje škole dijele se u tri skupine: gimnazije, strukovne i umjetničke škole.

Gimnazije pružaju pripremu za daljnje obrazovanje, dok strukovne i umjetničke škole pružaju pripremu za uključivanje na tržište rada, kao i za nastavak obrazovanja na srodnim visokim školama. Strukovne srednje škole polaznicima osiguravaju i adekvatnu stručnu praksu kako bi stečeno znanje što ranije primijenili u praksi.

Za koju god se varijantu srednjoškolskog obrazovanja dijete odlučilo, važno je uskladiti interese i sposobnosti djeteta za maksimalne rezultate.


Galerija


Uključuje li se Vaše dijete u svijet obrazovanja?

Danas je lakše nego ikada pronaći školu u skladu s interesima Vašeg djeteta.

Potražite odgovarajuću školu.

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?