Ukrašavanje torte može biti vrlo zabavna aktivnost


Podjeli na društvenim mrežama
Saznajte na koje sve načine možete ukrasiti tortu

Ukrašavanje torti zabavna je aktivnost na koju može proći i po par sati. Ukoliko je Vama to samo gubitak vremena, neka drugi to odrade za Vas. No, možda Vas ipak uspijemo razuvjeriti te ćete zavoljeti ukrašavanje torti koje ponekad zna biti prava umjetnost. Više pročitajte u nastavku i zasladite svoj dan.


Ukrašavanje torti

Kako bi torta izgledala što ljepše, a pogotovo ako je riječ o dječjoj torti koja zahtijeva poprimanje izgleda likova iz crtića, njihovih superheroja i slično ona se ukrašava. Tortu možete ukrašavati uz pomoć šlaga, fondana, raznih jestivih natpisa, slika i slično. Također, ukoliko ste vješti u tome možete sami izraditi figurice od fondana kojima ćete ukrasiti tortu. Izbora je mnogo, samo je potrebna volja za ukrašavanje slastice.

Ukrašavanje torte pomoću fondana

Prvo je potrebno fondan omekšati te izmjeriti veličinu smjese potrebnu za ukrašavanje torte. Fondan se, nakon što je omekšan i razvaljan, stavlja na valjak te se lagano prebacuje preko torte. Zatim se lagano pritišće uz tortu kako bi konačni rezultat izgledao što ljepše i glađe. Pritom će Vam pomoći korištenje male gladilice pomoću koje će fondan masa lakše prionuti uz tortu. U postavljanju fondan mase važno je biti strpljiv.


Ukrašavanje torte pomoću šlaga

Tortu možete ukrasiti i pomoću šlaga. Proces je jednostavan, no, za što bolje rezultate bit će potrebno više prakse kako bi izgled torte svaki put bio sve bolji i bolji. Znate li kako napraviti ruže od šlaga? Tortu je prvo potrebno premazati šlagom i zagladiti šlag. Za izradu ruža potreban je rebrasti nastavak za ukrašavanje uz pomoć kojeg ćete laganim kružnim pokretima izvlačiti ruže. U šlag možete dodati i boju po želji kako bi torta izgledala još efektnije.

Izrađivanje ukrasa od fondana

Izraditi ukrase od fondana nije teško. Potreban Vam je naravno fondan te kalup uz pomoć kojih ćete izraditi razne oblike. Kada fondan omekša, stavite ga u kalup i izvadite nakon par minuta. Spojite dva ista dijela vodom i šećerom te ih možete staviti na štapiće kako biste ih lakše stavili na samu tortu. Nakon toga pustite mašti na volju u ukrašavanju torte i prekrasno ukrašena torta neće izostati. U pomoć Vam uvijek mogu priskočiti profesionalci kojima je ukrašavanje torti svakodnevica.


Galerija


Ukrasite tortu uz pomoć šlaga

Ukrašavanje torte vrlo je zabavno, a uz svaki novi pokušaj, torta će izgledati sve ljepše

Prepustite ukrašavanje torte profesionalcima u ruke

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?