Rožata koja će oduševiti i najtvrdokornije nepce


Podjeli na društvenim mrežama
Priprema rožate vrlo je jednostavna i brza

Ima li ovdje ljubitelja rožate? Ukoliko je odgovor da, onda Vam ne moramo previše pričati koliko je ona ukusna, a prije svega jednostavna za pripremiti. Ako do sada niste kušali rožatu, pažljivo čitajte jer možda baš nakon idućih par minuta odlučite već danas pripremiti rožatu.


Rožata koja će oduševiti i najtvrdokornije nepce

Rožata je dalmatinska slastica koja je postala tradicija pa se tako ona često može naći na stolu lokalnih ljudi u Dalmaciji. Njezin je izgled vrlo privlačan, a okus, on je još bolji! Dobra vijest je da za izradu rožate nije potrebno puno namirnica te da je njezina priprema vrlo laka i brza. U Dubrovniku u rožatu dodaju koricu limuna koja joj daje posebnu čar.

Rožata s koricom limuna

Rožata s dodatkom limunove korice tradicionalan je dubrovački specijalitet koji se doslovno topi u ustima. Dubrovačka rožata specifična je po karameliziranoj košuljici koja joj daje poseban okus koji će Vas oduševiti. Tri osnovne namirnice koje su potrebne za izradu rožate, izvorno, rozate, su jaja, mlijeko i šećer. Dodatak likera, limunove korice i karamela rožatu čine neodoljivom.


Priprema rožate za svega 60 minuta

Ukoliko ste nestrpljivi onda će Vas informacija da je za pripremu rožate potrebno samo 60 minuta oduševiti. Za samo sat vremena na Vašem stolu možete imati tu ukusnu slasticu koja se topi u ustima. Jednostavna za napraviti, čarobnog okusa i još čarobnijeg izgleda, rožata je prava kraljica u svijetu slastica. Ne čudi da je mnogima upravo ona jedna od omiljenih slastica.

Naručite rožatu već danas

Ukoliko sami niste vješti u izradi slastica, pa tako ni rožate, uvijek ju možete naručiti od obrta kojima su slastice život i imaju ih u malom prstu. Samo jednim pozivom neka se na Vašem stolu nađe najukusnija rožata koja će dozvati okuse prošlosti i tradicije u Vaš dom. Počastite sebe i Vama drage ljude ovom tradivionalnom slasticom!


Galerija


Priprema rožate vrlo je jednostavna

Tradicionalna dalmatinska slastica omiljena je mnogima

Naručite svoju rožatu već danas

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?