Svi ljubitelji palačinki doći će na svoje u nastavku. Donosimo Vam savjete uz koje ćete ispeći najmekše i najukusnije palačinke koje će oduševiti Vaše ukućane. Uvijek je pravo vrijeme za palačinke. Slažete li se?
Ukoliko ste se pitali kako napraviti ukusne palačinke koje će se topiti u ustima, onda ste na pravom mjestu. Za njihovu pripremu nije potrebno puno sastojaka, svega 3 jaja, prstohvat soli, 2 velike žlice šećera, 250 g brašna gdje ćete pomiješati pola glatkog, a pola oštrog brašna, 2 velike žlice ulja, 350 ml mlijeka, 1 dl mineralne vode te, za još bolji okus, dodajte pola male žlice ruma. Zamutite sve navedene sastojke i palačinke su spremne za pečenje.
Volite palačinke, no, imate grižnju savjesti kada ih jedete? Lako doskočite ovom problemu uz pirovo brašno. Palačinke od pirovog brašna odličan su izbor za zasladiti se, a pritom ostati u formi. Pirovo brašno bogato je proteinima i vlaknima te je upravo zbog toga vrlo zdravo i hranjivo. Pripremite zdrave palačinke od pirovog brašna već danas i uživajte u njima bez grižnje savjesti.
Iako je palačinke lako pripremiti, ipak, treba pripaziti na određene stvari. Jeste li znali da će pretjeranim miješanjem one postati gumeno. Tijesto umutite pjenjačom i ostavite ga da odstoji pola sata kako bi palačinke bile još ukusnije. Prije pečenja, bitno je dobro ugrijati ulje na tavi i tek tada krenuti s pečenjem. Kada donja strana palačinke poprimi zlatnu boju, okrenite ju na drugu stranu i tako ju držite par sekundi sve do konačnog uklanjanja s tave.
Još jedna zdrava verzija su palačinke pripremljene od heljde. Ukusne su, a pritom ne morate imati grižnju savjesti zbog njihove konzumacije. Priprema je jednostavna, a okus zagarantirano odličan. Pripremite palačinke od heljde već danas i uživajte u njima kao nikada do sada! Ukoliko niste ljubitelj heljde, svakako probajte s palačinkama od pirovog brašna. Koje god da odaberete, nećete pogriješiti!
Vrlo jednostavna i laka priprema palačinki