Napravite biskvit koji će se topiti u ustima


Podjeli na društvenim mrežama
Za izradu mekog biskvita potrebno je pripaziti na par ključnih koraka

Volite raditi kolače, no, biskvit Vam nikako ne uspijeva? Saznajte kako napraviti biskvit koji će biti mekan poput spužve, sočan i ukusan. Potrebno je vrlo malo vremena za izradu biskvita, no, pripazite prilikom njegovog pečenja. Više saznajte u nastavku.


Savjeti za što mekši biskvit

Kako bi biskvit ispao što mekši i ukusniji potrebno je odmjereno miksati smjesu. Ukoliko miksate bez prestanka možda je baš to razlog zašto Vam biskvit nakon pečenja izgleda zbijeno. Miksajte ga 3 do 4 minute, nakon čega lagano dodajte brašno, a ono što je važno naglasiti je da nakon dodavanja brašna smjesu treba miksati svega par sekundi, samo kako bi se brašno umiješalo u ostatak biskvita.

Pečenje biskvita

Nakon što izmiksate biskvit i ulijete ga u kalup za pečenje, posao tu ne staje. Vrlo je bitno peći biskvit na laganoj temperaturi i pripaziti da on ne izgori, već da poprimi zlatnu boju. Ovisno o količini dodanog praška za pecivo, biskvit će biti više ili manje mekan i sočan. Nakon pečenja, potrebno je ostaviti biskvit da odmori i ne ga odmah rezati. Ovaj dio iziskuje žrtvu, no, ona će se isplatiti.


Trikovi za što bolji biskvit

Prilikom pečenja ne preporučuje se otvarati pećnicu dok nije prošlo barem pola sata od pečenja biskvita. Isto tako, kada u biskvit dodajete brašno dobro ga je prosijati. Prije stavljanja biskvita na pečenje, lagano ugrijte pećnicu. Za što bolji okus biskvita, dodajte ribanu koricu limuna koja će poboljšati njegov okus, a nemojte zaboraviti ni vanilin šećer.

Bečke kocke

Napravite ukusnu tortu ili kolač čiji će Vas okus oduševiti. Za bečke kocke nije potrebno puno. Sočan biskvit i ganache koji ćete preliti preko njega i odličan kolač koji svi obožavaju je gotov. Za ovaj biskvit potrebno je u njega dodati par žlica kakao praška kako bi poprimio čokoladne note i opravdao svoj naziv (bečkih) čokoladnih kocki. Napravite svoj kolač već danas i razveselite ukućane!


Galerija


Do ukusnog i sočnog biskvita u samo par koraka

Otkrijte trik zbog kojeg će biskvit imati još bolji okus
Dodajete li Vi vanilin šećer u biskvit?

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?