Volite raditi kolače, no, biskvit Vam nikako ne uspijeva? Saznajte kako napraviti biskvit koji će biti mekan poput spužve, sočan i ukusan. Potrebno je vrlo malo vremena za izradu biskvita, no, pripazite prilikom njegovog pečenja. Više saznajte u nastavku.
Kako bi biskvit ispao što mekši i ukusniji potrebno je odmjereno miksati smjesu. Ukoliko miksate bez prestanka možda je baš to razlog zašto Vam biskvit nakon pečenja izgleda zbijeno. Miksajte ga 3 do 4 minute, nakon čega lagano dodajte brašno, a ono što je važno naglasiti je da nakon dodavanja brašna smjesu treba miksati svega par sekundi, samo kako bi se brašno umiješalo u ostatak biskvita.
Nakon što izmiksate biskvit i ulijete ga u kalup za pečenje, posao tu ne staje. Vrlo je bitno peći biskvit na laganoj temperaturi i pripaziti da on ne izgori, već da poprimi zlatnu boju. Ovisno o količini dodanog praška za pecivo, biskvit će biti više ili manje mekan i sočan. Nakon pečenja, potrebno je ostaviti biskvit da odmori i ne ga odmah rezati. Ovaj dio iziskuje žrtvu, no, ona će se isplatiti.
Prilikom pečenja ne preporučuje se otvarati pećnicu dok nije prošlo barem pola sata od pečenja biskvita. Isto tako, kada u biskvit dodajete brašno dobro ga je prosijati. Prije stavljanja biskvita na pečenje, lagano ugrijte pećnicu. Za što bolji okus biskvita, dodajte ribanu koricu limuna koja će poboljšati njegov okus, a nemojte zaboraviti ni vanilin šećer.
Napravite ukusnu tortu ili kolač čiji će Vas okus oduševiti. Za bečke kocke nije potrebno puno. Sočan biskvit i ganache koji ćete preliti preko njega i odličan kolač koji svi obožavaju je gotov. Za ovaj biskvit potrebno je u njega dodati par žlica kakao praška kako bi poprimio čokoladne note i opravdao svoj naziv (bečkih) čokoladnih kocki. Napravite svoj kolač već danas i razveselite ukućane!