U samo par koraka do savršenog ganachea


Podjeli na društvenim mrežama
Saznajte kako napraviti ganache koji će sve oduševiti

Ukoliko ste ljubitelj slastica i to onih čokoladnih, zasigurno ste do sada probali čokoladni ganache. Možda se pitate što je to ganache, no, nemojte da Vas naziv zavara. Iako djeluje komplicirano, ganache je čokolada rastopljena u slatkom vrhnju. Sada Vam je jasno o čemu je riječ, je li tako? Ukoliko i dalje imate upitnike nad glavom, više o ganacheu saznajte u nastavku.


Napravite savršeni ganache

Jednostavno rečeno, ganache je čokolada za kuhanje koja je otopljena u slatkom vrhnju. Za savršen ganache potrebno je odabrati kvalitetno i provjereno slatko vrhnje. Prilikom kuhanja ganachea, pazite kako vrhnje ne bi zagorjelo. Kada ono zakuha, dodajte čokoladu za kuhanje i laganim pokretima miješajte dok se čokolada ne otopi do kraja. Zatim ugasite vatru te nastavite miješati još par minuta.

Ganache od bijele čokolade

Ganache se, osim s tamnom čokoladom, može raditi i s bijelom čokoladom. Bijela čokolada je osjetljivija od tamne i s njom će ga biti kompliciranije napraviti. Potrebno je da količina bijele čokolade bude tri puta veća od količine vrhnja. Ukoliko niste sigurni u omjere, najbolje je čokoladu i vrhnje izvagati kako biste bili što sigurniji i kako bi ganache ispao što bolje.


Bečke kocke

Jedan od kolača s čokoladnim ganacheom su bečke kocke. Preukusan i sočan kolač s čokoladnim biskvitom preliven ukusnim ganacheom uvijek je dobrodošao. Bilo za svečane prigode ili u nedjeljno poslijepodne, bečke kocke su uvijek odličan izbor. Osim što izgledaju prekrasno, vrlo su ukusne, a ganache im daje posebnu čar.

Korištenje ganachea

Ganache možete koristiti kao glazuru, čokoladnu kremu, umak od čokolade ili punjenje za praline. Izbor je na Vama. Što god da odaberete nećete pogriješiti. Vrhunski okus je zagarantiran. U svakom slučaju, ganache je vrlo jednostavan za napraviti i za njega su Vam potrebna samo dva sastojka, vrhnje i čokolada, a ako želite poseban sjaj ganachea, prilikom kuhanja kreme dodajte margarin. Ukoliko više vjerujete profesionalcima, kolače možete naručiti od brojnih obrta koji pečenje kolača imaju u malom prstu.


Galerija


Jeste li znali da ganache možete napraviti s bijelom čokoladom?

Izrada ganachea nije komplicirana kao što se čini, a za njegovu pripremu potrebna su samo dva sastojka.

Naručite ukusne kolače od profesionalaca

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?