Saznajte kako pripremiti najukusnije salenjake


Podjeli na društvenim mrežama
Za salenjake Vam je potrebno svega par sastojaka, a njihov će Vas okus oduševiti

Salenjaci sežu u daleku prošlost kada su bili jedna od omiljenih slastica. Njihov je glavni sastojak, kao što po njihovom imenu možete i zaključiti – svinjsko salo. Ako upravo zbog ovog sastojka niste njihov ljubitelj, možda promijenite svoje mišljenje nakon idućih minuta.


Saznajte kako pripremiti najukusnije salenjake

Ukusni salenjaci pripremaju se od domaćeg tijesta koje se zatim puni domaćim pekmezom. Njihova je tekstura slojevita pa ih tako osim odličnog okusa krasi i prekrasan izgled. Za pripremiti salenjake neće Vam biti potrebno puno sastojaka. Osnovni sastojci za tijesto, mast te domaći pekmez i možete krenuti u izradu.

Doručak ili večera?

Salenjaci su odličan izbor za doručak i početak dana uz slatke note s kojima će Vaš dan krenuti u pravom smjeru. Isto tako, ova ukusna slastica dobar je izbor i za večeru, a ukoliko ste veliki ljubitelj salenjak, možete ih jesti i za doručak i za večeru. Salenjaka nikada dosta!

Salenjaci bez sala

Ukoliko niste ljubitelj kolača sa svinjskim salom ili ne uspijevate nabaviti svinjsko salo, salenjake možete napraviti s margarinom. Okus neće biti identičan, no, bit će vrlo ukusan te će se oni topiti u ustima. Za pripremu salenjaka bez sala potrebno Vam je svega par namirnica, a njihova je priprema brza i jednostavna.

Uspomene na djetinjstvo

Starije generacije salenjaci podsjećaju na djetinjstvo i duge zime dok su se grijući pored peći sladili ukusnim salenjacima. Danas je mast nešto teže nabaviti i salenjaci su polako ostali u prošlosti, no, ipak nisu potpuno zaboravljeni. Ukoliko ste i Vi nakon dugo vremena odlučili pripremiti salenjake ili ih naručiti od profesionalaca, neka Vam je u slast!


Galerija


Ukusni salenjaci koji će Vas oduševiti

Saznajte sve o izradi salenjaka

Naručite ukusne salenjake od profesionalaca

Upitajte stručnjaka

Postavite pitanje stručnjaku iz djelatnosti :
Jesi li čovjek ?