Poljoprivreda

Zemljoradničke zadruge

Zemljoradničke zadruge jedan su od sve popularnijih načina udruživanja s ciljem uzgoja, proizvodnje i prodaje poljoprivrednih dobara. Mogu se baviti uzgojem svih vrsta poljoprivrednih kultura.

Zemljoradničke zadruge oblici su organiziranja fizičkih osoba sa zajedničkim interesima, koje su se odlučile udružiti sa zajedničkim ciljem, u ovom slučaju je to uzgoj i prodaja poljoprivrednih proizvoda. Zemljoradničke zadruge po načinu svog funkcioniranja mogu biti opće, odnosno obuhvaćati uzgoj više kultura na jednom zemljištu, ili specijalizirane za uzgoj određene vrste voća, povrća ili žitarica. Zakonska definicija zadruge glasila bi kako je to dobrovoljno, samostalno i neovisno društvo kojim upravljaju njezini članovi, a svojim radom i drugim aktivnostima ili korištenjem njenih usluga unapređuju i štite svoje pojedinačne i zajedničke ekonomske, financijske i druge interese. Članstvo unutar zadruga također se može mijenjati i prenositi, za što je potrebno nadležnom tijelu predočiti odgovarajuću dokumentaciju.

Zemljoradničke zadruge u Hrvatskoj posljednjih su godina u porastu i brojne od njih svakodnevno mogu ponuditi kupcima velik broj proizvoda kontroliranog podrijetla. Opseg njihove proizvodnje nije velik kao što je to slučaj kod velikih pogona i plantaža, ali su se brojni kupci već uvjerili kako se radi o proizvodima koji su uzgojeni u tradicionalnim, prirodnim uvjetima. Zemljoradničke zadruge na području Hrvatske pronađite na portalu Moja Djelatnost.


Istakni svoju kompaniju

Zašto se registrirati?

Čini li Vam se da se u moru ponuda ponekad lako izgubiti? Unatoč Vašem trudu i raznim ulaganjima i dalje nemate dovoljan broj klijenata? Želite proširiti glas o svojoj djelatnosti, ali ne znate kako? Ne brinite, mi Vam možemo pomoći. Pitate se kako? JEDNOSTAVNO! Registracijom na portalu moja-djelatnost.hr ubrzo postati ćete vidljivi na internetu te će Vas klijenti lako pronaći i kontaktirati.

Dodaj svoju tvrtku

Istaknite svoju tvrtku

Smatrate li da, unatoč trudu i dobrom glasu Vaša tvrtka ne privlači dovoljan broj novih klijenta ? Odvojite se od konkurencije i pojačajte Vašu vidljivosti time privucite više novih kupaca. Sve to je lako uz portal Moja djelatnost.

Istakni svoju tvrtku
Istakni svoju kompaniju