Poljoprivreda

Poljoprivreda
Uzgoj riba i školjaka

Uzgoj riba i školjaka industrija je široko rasprostranjena na području Hrvatske, budući da na raspolaganju imamo more i idealne uvjete za razvoj i rast ove grane djelatnosti.

Uzgoj riba, poznatiji i kao ribogojstvo, postupak je koji obuhvaća umjetno mriješćenje, uzgoj mlađa, predkonzumne i konzumne ribe te ribljih matica. Cilj ove privredne grane je u što boljim i kontroliranim uvjetima proizvesti što veću količinu kvalitetne ribe koja se koristi u svakodnevnoj prehrani. Riba se uzgaja u ribogojilištima koji su obično zatvoreni, od kojih su najčešći ribnjaci, bazeni, ili pak kavezi u rijeci, jezeru ili u moru, odnosno obuhvaća uzgoj slanovodne i slatkovodne ribe. Kada je riječ o slatkovodnoj ribi, najveći dio proizvodnje i uzgoja odnosi se na ribe poput šarana, pastrve, soma i štuke. Kada su morska uzgajališta u pitanju, ovdje su najzastupljenije vrste kao što su brancin, orada, zubatac. U kontroliranim uzgajalištima sva se riba intenzivno hrani dok ne naraste do određene veličine, kada je spremna za preradu i prodaju.

Uzgoj školjaka, odnosno školjkarstvo, također se obavlja u kontroliranim uvjetima i u bazenima, kako bi proizvođači bili sigurni da svojim kupcima na kraju mogu ponuditi proizvod visoke kvalitete i kontroliranog podrijetla. U Hrvatskoj su najzastupljeniji uzgoji kamenica i dagnji, koje su iznimno tražene u brojnim ugostiteljskim objektima, ali i kućanstvima. Neke od najvećih i najpoznatijih uzgajivača riba i školjaka na području Hrvatske možete pronaći na portalu Moja Djelatnost.


Istakni svoju kompaniju

Zašto se registrirati?

Čini li Vam se da se u moru ponuda ponekad lako izgubiti? Unatoč Vašem trudu i raznim ulaganjima i dalje nemate dovoljan broj klijenata? Želite proširiti glas o svojoj djelatnosti, ali ne znate kako? Ne brinite, mi Vam možemo pomoći. Pitate se kako? JEDNOSTAVNO! Registracijom na portalu moja-djelatnost.hr ubrzo postati ćete vidljivi na internetu te će Vas klijenti lako pronaći i kontaktirati.

Dodaj svoju tvrtku

Istaknite svoju tvrtku

Smatrate li da, unatoč trudu i dobrom glasu Vaša tvrtka ne privlači dovoljan broj novih klijenta ? Odvojite se od konkurencije i pojačajte Vašu vidljivosti time privucite više novih kupaca. Sve to je lako uz portal Moja djelatnost.

Istakni svoju tvrtku
Istakni svoju kompaniju