Poljoprivreda

Poljoprivreda
Uzgoj gljiva i puževa

Uzgoj gljiva i puževa područje je gospodarstva koje je posljednjih godina postalo sve unosnije, a proizvođači koje se ovim djelatnostima bave svjedoče sve većoj potražnji za njihovim proizvodima.

Uzgoj gljiva područje je sve više prepoznato u kulinarstvu. Gljive se u pripremi jela mogu koristiti u svježem, sušenom ili konzerviranom obliku, a sadrže brojne nutrijente važne za normalno funkcioniranje organizma. U Hrvatskoj je ova grana poljoprivrede tek krenula u svoj puni zamah, a od vrsta gljiva uglavnom se uzgajaju šampinjoni, bukovače, aniske, lisičarke i slično. Uzgoj gljiva najsloženiji je uzgoj u poljoprivredi. Pod nadzorom se moraju držati toplina, vlaga u zraku, koncentracija ugljičnog dioksida i osvijetljenost. Zbog svega navedenog uzgoj gljiva spada u visoke tehnologije u poljoprivredi, koje zahtijevaju visoka ulaganja u objekte i opremu te visoku obučenost radnika u proizvodnji.

Puževi su diljem svijeta prepoznati kao kulinarska delicija. Iako su se nekada isključivo skupljali u prirodi, danas je zbog održavanja njihove brojnosti u prirodi to zabranjeno te se uzgajaju u zatvorenim, poluzatvorenim i otvorenim sustavima. Iako se radi o tri različita pristupa, svaki od njih zahtijeva posebnu tehnološku opremljenost, ali iznad svega znanje djelatnika u ovom području. Od vrsta se u Hrvatskoj najviše uzgajaju puž vinogradnjak i primorski puž. Tvrtke na ovom području koje su specijalizirane za uzgoj gljiva ili puževa pronađite na portalu Moja Djelatnost.


Istakni svoju kompaniju

Zašto se registrirati?

Čini li Vam se da se u moru ponuda ponekad lako izgubiti? Unatoč Vašem trudu i raznim ulaganjima i dalje nemate dovoljan broj klijenata? Želite proširiti glas o svojoj djelatnosti, ali ne znate kako? Ne brinite, mi Vam možemo pomoći. Pitate se kako? JEDNOSTAVNO! Registracijom na portalu moja-djelatnost.hr ubrzo postati ćete vidljivi na internetu te će Vas klijenti lako pronaći i kontaktirati.

Dodaj svoju tvrtku

Istaknite svoju tvrtku

Smatrate li da, unatoč trudu i dobrom glasu Vaša tvrtka ne privlači dovoljan broj novih klijenta ? Odvojite se od konkurencije i pojačajte Vašu vidljivosti time privucite više novih kupaca. Sve to je lako uz portal Moja djelatnost.

Istakni svoju tvrtku
Istakni svoju kompaniju