Poljoprivreda

Poljoprivreda
Stočarstvo i peradarstvo

Stočarstvo i peradarstvo također spadaju u kategoriju poljoprivrede, a široko su rasprostranjene djelatnosti na brojnim farmama i poljoprivrednim gospodarstvima diljem Hrvatske.

Stočarstvo kao djelatnost  podrazumijeva uzgoj sitne i krupne stoke u svrhu proizvodnje hrane i raznih sirovina, kao što su koža i vuna za daljnju preradu. Najvažnije grane stočarstva danas se mogu podijeliti na govedarstvo, svinjogojstvo i peradarstvo, ovčarstvo, kozarstvo, a njihova rasprostranjenost uvelike ovisi o podneblju, odnosno svaki dio zemlje je prepoznat kao specijaliziran za jedno od ovih područja, ovisno o klimatskim i geografskim uvjetima kojima raspolaže. Stočarstvo se može podijeliti na dvije osnovne kategorije. Primarno stočarstvo obuhvaća uzgoj životinja koje je tzv. samoopskrbni, odnosno obuhvaća migraciju sa životinjama u potrazi za hranom. Razvoj sekundarnih djelatnosti, prvenstveno prehrambene (meso, mlijeko, jaja) i tekstilne industrije (vuna) zahtijeva. s druge strane, selekcijsku proizvodnju rasplodnih i tovnih životinja u zatvorenom prostoru na kompletno opremljenim farmama.

Peradarstvo je posebna grana stočarstva koja se bavi uzgojem peradi s ciljem dobivanja mesa, jaja i perja. Najviše se uzgajaju kokoši, pijetlovi, patke, guske, fazani, nojevi, paunovi i slično. Farme orijentirane isključivo na peradarsku djelatnost možemo pronaći diljem Hrvatske, a brojne od njih obuhvaćaju i velike pogone koji se osim uzgoja bave i preradom mesa. Proizvođače koji se mogu pohvaliti kvalitetnim uslugama na području stočarstva i peradarstva možete pronaći na portalu Moja Djelatnost.


Istakni svoju kompaniju

Zašto se registrirati?

Čini li Vam se da se u moru ponuda ponekad lako izgubiti? Unatoč Vašem trudu i raznim ulaganjima i dalje nemate dovoljan broj klijenata? Želite proširiti glas o svojoj djelatnosti, ali ne znate kako? Ne brinite, mi Vam možemo pomoći. Pitate se kako? JEDNOSTAVNO! Registracijom na portalu moja-djelatnost.hr ubrzo postati ćete vidljivi na internetu te će Vas klijenti lako pronaći i kontaktirati.

Dodaj svoju tvrtku

Istaknite svoju tvrtku

Smatrate li da, unatoč trudu i dobrom glasu Vaša tvrtka ne privlači dovoljan broj novih klijenta ? Odvojite se od konkurencije i pojačajte Vašu vidljivosti time privucite više novih kupaca. Sve to je lako uz portal Moja djelatnost.

Istakni svoju tvrtku
Istakni svoju kompaniju