Poljoprivreda

Poljoprivreda
Ratarstvo i povrtlarstvo

Ratarstvo i povrtlarstvo grane su poljoprivrede koje se odnose na neke od najstarijih ljudskih djelatnosti, a obuhvaćaju obradu zemlje i uzgoj raznih jestivih biljaka.

Ratarstvo je poljoprivredna grana biljne proizvodnje i znanstvena disciplina koja se bavi proučavanjem biljaka i postupcima njihovog uzgoja. One se uzgajaju pretežito na oranicama, livadama i pašnjacima. Značenje ratarstva sastoji se u tome što su proizvodi ratarstva osnova u prehrani ljudi i stoke i predstavljaju sirovinu za prehrambenu i laku industriju. U području ratarstva mogu se razlučiti dvije osnovne grane - opće i specijalno ratarstvo. Opće ratarstvo bavi se primarno uređenjem zemljišta za potrebe visoke proizvodnje. Specijalno ratarstvo obuhvaća malo širi krug djelatnosti, koji se odnosi i na proučavanje zemljopisnog utjecaja na rasprostranjenost ratarskih kultura te njihove specifičnosti.

Povrtlarstvo je grana djelatnosti koja zapravo predstavlja podkategoriju ratarstva i bavi se isključivo uzgojem i proučavanjem povrtlarskih biljaka. Riječ je o biljkama koje su u svakodnevnoj širokoj upotrebi, kao što su krumpir, kupus, luk, krastavci, mrkva, zelena salata. špinat i ostale kulture bez kojih bismo teško mogli zamisliti svakodnevnu prehranu. Danas su brojne tvrtke na području Hrvatske orijentirane na području povrtlarstva i ratarstva, što im također omogućavaju i brojne obradive površine diljem zemlje. Svojim su kupcima tako svakodnevno u mogućnosti isporučiti proizvode vrhunske kvalitete, a najznačajnije tvrtke u ovom području djelatnosti pronađite na portalu Moja Djelatnost.


Istakni svoju kompaniju

Zašto se registrirati?

Čini li Vam se da se u moru ponuda ponekad lako izgubiti? Unatoč Vašem trudu i raznim ulaganjima i dalje nemate dovoljan broj klijenata? Želite proširiti glas o svojoj djelatnosti, ali ne znate kako? Ne brinite, mi Vam možemo pomoći. Pitate se kako? JEDNOSTAVNO! Registracijom na portalu moja-djelatnost.hr ubrzo postati ćete vidljivi na internetu te će Vas klijenti lako pronaći i kontaktirati.

Dodaj svoju tvrtku

Istaknite svoju tvrtku

Smatrate li da, unatoč trudu i dobrom glasu Vaša tvrtka ne privlači dovoljan broj novih klijenta ? Odvojite se od konkurencije i pojačajte Vašu vidljivosti time privucite više novih kupaca. Sve to je lako uz portal Moja djelatnost.

Istakni svoju tvrtku
Istakni svoju kompaniju